Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2018

Lapin kirjastopalveluja kehitetään: lisää asiointiaikaa ja lukemiseen innostamista

Lappi

Lapin aluehallintovirasto on myöntänyt 210 000 euroa valtionavustuksia maakunnan yleisille kirjastoille.

Keminmaa, Muonio ja Tervola tulevat tarjoamaan kirjaston omatoimista aukioloaikaa varustamalla kirjastotilat tekniikalla, joka mahdollistaa asiakkaille pääsyn kirjastoon varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Omatoimiaika lisää kirjastoaineistojen ja laitteiden saavutettavuutta, mutta kirjaston tärkeintä resurssia – osaavaa henkilöstöä – se ei korvaa. Palvelua saa edelleen henkilökunnan ollessa paikalla.

Lukuintoa ja medialukutaitoja tullaan edistämään erilaisin menetelmin Inarin, Kittilän, Rovaniemen ja Tornion kirjastoissa sekä Tornionlaakson seutukirjastossa Pellossa ja Ylitorniolla. Sallan kirjastoon tullaan suunnittelemaan ikääntyneen kirjastoauton korvaavaa palvelua.

Sompion seutukirjasto arvioi kymmenvuotista toimintaansa selvittämällä käyttäjien ja päättäjien kokemuksia seudullisesta kirjastopalvelusta Pelkosenniemellä, Savukoskella ja Sodankylässä. Savukosken toimipiste saa avustuksella lainaus- ja palautusautomaatin asiakkaiden käyttöön.

Myös saamenkielisten verkkopalvelujen ja tapahtumien tuotantoon saadaan lisäpanostusta.

 

Lisätietoja:

Kirjastotoimen ylitarkastaja Satu Ihanamäki, etunimi.sukunimi@avi.fi, puh. 0295 017 395, Lapin aluehallintovirasto

 


Päivitetty