Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Työsuojelutarkastuksia yksityisen turvallisuusalan työpaikoille Etelä-Suomessa

Etelä-Suomi, työsuojelun vastuualue

Yksityisen turvallisuusalan työpaikat ovat työsuojeluvalvonnan kohteina Etelä-Suomessa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastajat tarkastavat kuluvan vuoden aikana yhteensä noin 80 yksityisen turvallisuusalan työpaikkaa, etupäässä vartiointiliikkeitä ja niiden toimipisteitä.

Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että turvallisuusalan työn luonteen vuoksi työnantajan on kiinnitettävä erityistä huomioita työn vaarojen selvittämiseen ja arviointiin sekä väkivallan uhan arviointiin ja hallintaan.

Kaikilla työpaikoilla on järjestettävä työterveyshuolto. Työterveyshuollon asiantuntijoiden tulee ottaa huomioon turvallisuusalan työn luonne ja terveyteen vaikuttavat seikat työterveyshuollon työpaikkaselvityksissä.

Tarkempia ohjeita sekä työnantajille että työntekijöille löytyy työsuojeluhallinnon verkkopalvelusta Tyosuojelu.fi. Ongelmatilanteisiin saa apua myös työsuojeluviranomaisen valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta, joka palvelee arkisin kello 9 – 15 numerossa 0295 016 620.

Hyödyllisiä linkkejä

Työn vaarojen selvittäminen ja arviointi

Väkivallan uhka

 

Lisätietoja
Tarkastaja Peetu Santalahti, p. 040 758 1165, peetu.santalahti@avi.fi.
Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

www.tyosuojelu.fi

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue toimii alueellisena työsuojeluviranomaisena. Se valvoo, että työnantajat noudattavat työelämän lainsäädäntöä ja että työ on tervettä ja turvallista.


Päivitetty

lomakkeet