Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Maanpuolustuskurssi avaa silmät yhteiskunnan varautumiselle

Länsi- ja Sisä-Suomi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto sekä Panssariprikaatin esikunta järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin 11.-15.2.2019 Laukaan Peurungassa.

Alueellisella maanpuolustuskurssilla perehdytään Suomen turvallisuuspolitiikan perusteisiin, maanpuolustuksen järjestelyihin sekä turvallisuuden ajankohtaisiin käytäntöihin liittyen kokonaismaanpuolustukseen, varautumiseen ja väestönsuojeluun.

Kurssin tavoitteena on edistää Keski-Suomen maakunnan viranomaisten yhteistoimintaa ja toimintavalmiutta niin normaali- kuin poikkeusoloissakin. Kurssille on kutsuttu osanottajia Keski-Suomen alueelta elinkeinoelämän, valtionhallinnon, turvallisuusviranomaisten, kuntien, tiedotusvälineiden, 3. sektorin ja puolustusvoimien edustajia. Osallistujia on 76, joista naisia 22.

Kurssin avaavat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkinen sekä Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Karri Heikinheimo. Viiden päivän mittaisen kurssin aikana kuullaan alustuksia mm. kuntien ja eri viranomaisten valmiudesta ja varautumisesta, Suomen huoltovarmuudesta sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Ilmastonmuutoksesta alustaa biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntija Riku Lumiaro Suomen ympäristökeskuksesta.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita kurssin avajaistilaisuuteen maanantaina 11.2.2019 klo 09.00 alkaen. Osoite: Peurungantie 85, Laukaa.

Lisätietoja:

Pelastusylitarkastaja Reijo Malkamäki, pelastustoimi ja varautuminen -vastuualue, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 018 842


Päivitetty