Kirjastotilastot

Aluehallintovirastot arvioivat vuosittain tilastoaineiston perusteella kirjasto- ja tietopalvelujen saatavuutta, laatua ja taloudellisuutta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa yhdessä aluehallintovirastojen kanssa kansallisesta tilastoinnista ja tilastotietokannan ylläpidosta ja kehittämisestä. Tilastotietokanta on kuntien itsearvioinnin ja päätöksenteon väline. Se toimii myös kansallisen päätöksenteon, lainsäädännön ja arvioinnin tukena.
Kirjastot tallentavat kuluneen vuoden toiminta- ja taloustiedot yleisten kirjastojen tilastotietokantaan, jonka jälkeen aluehallintovirastot tarkastavat tiedot, pyytävät täydennykset ja korjaukset ja julkaisevat lopulta valmiit tilastot. Aluehallintovirastot julkaisevat tilastotietoihin perustuvat alueelliset kirjastojen vuosiarviot.

Tilastotiedote 9.4.2019

Ylen uutinen 9.4.2019

Tietoa alueelta

Tilastograafit

Akaa Alajärvi Alavus Evijärvi Halsua Hankasalmi Hämeenkyrö Ikaalinen Ilmajoki Isojoki Isokyrö Juupajoki Jyväskylä Kangasala Kannonkoski Kannus Karijoki Karstula Kaskinen Kauhajoki Kauhava Keuruu Kihniö  Kinnula Kivijärvi Kokkola Korsnäs Kristiinankaupunki Kurikka Kyyjärvi Lappajärvi Lapua Lempäälä Luhanka Luoto Maalahti Mustasaari Nokia Närpiö Orivesi Parkano Perho Petäjävesi Pälkäne Seinäjoki Tampere Teuva Toholampi Uurainen Viitasaari Ähtäri Äänekoski

Tilastotiedote

Tiedote 9.4.2019

Tilasto-ohjeet 2019

Tilastokirje 2019

Tapahtumien tilastointi

Tilastotietokanta

Tilastojen visualisointi

Länsi- ja Sisä-Suomi - Kirjastotilastot

Länsi- ja Sisä-Suomen kirjastot 2017

Yleisten kirjastojen toiminta 2014

Yleisten kirjastojen toiminta 2013 - De allmänna bibliotekens verksamhet 2013

Yleisten kirjastojen toiminta vuonna 2012: Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa (doria.fi)

Yleisten kirjastojen toiminta vuonna 2011: Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa (doria.fi)

Kirjasto- ja tietopalvelut Pohjanmaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueen yleisissä kirjastoissa vuonna 2009 (doria.fi)


Päivitetty