Tiedotteet

Tälle sivulle on koottu julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet

Työsuojelun vastuualueen asiointiosoite Kuopiossa muuttuu 28.2.2014

Itä-Suomi, työsuojelun vastuualue

Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue muuttaa.

Perjantaista 28.2.2014 lähtien työsuojelun asiointiosoite Kuopiossa on Hallituskatu 12-14.

Työsuojelun vastuualue on tähän saakka toiminut Vuorikadulla. Nyt vastuualueen henkilöstö muuttaa Itä-Suomen aluehallintoviraston varsinaisiin toimitiloihin osoitteeseen Hallituskatu 12-14.

Muuton jälkeen Itä-Suomen aluehallintoviraston henkilöstö Kuopiossa on sijoittunut suurimmalta osin Hallituskadulle. Valtakunnallinen maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö toimii edelleen Puistokadulla.

Työsuojelun vastuualue huolehtii työsuojelun alueellisesta valvonnasta ja ohjauksesta. Keskeisenä tavoitteena on edistää ja ylläpitää työntekijöiden työ- ja toimintakykyä sekä ehkäistä työstä terveydelle aiheutuvia vaaroja ja haittoja. Tämä edistää työurien pidentymistä. Valvonnan avulla varmistetaan myös työelämän pelisääntöjen toteutuminen työpaikoilla.

Työsuojelun vastuualueella on toimipaikat myös Mikkelissä ja Joensuussa. Vastuualueella on yhteensä 57 työntekijää, joista tarkastustehtävissä 42. Mikkelin ja Joensuun toimipaikoissa asiointiosoitteet eivät muutu.

Vuonna 2013 tehtiin 3 800 tarkastusta ja tutkittiin 86 vakavaa tapaturmaa. Työsuojelun vastuualueen tehtäviin kuuluu myös neuvonta ja ohjaus työsuhde- ja työympäristöasioissa. Yhteydenottoja tulee noin 9 000 vuodessa.

Lisätietoja
osastosihteeri Paula Laakkonen, p. 0295 016 979 (työsuojelun vastuualue)
ylitarkastaja Maija Lintula, p. 0295 016 982 (työsuojelun vastuualue)
johtaja Teijo Mustonen, p. 0295 016 802 (hallintopalvelujen vastuuyksikkö)
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto
 

www.tyosuojelu.fi
Reilut pelisäännöt työelämään

Pidempiä työuria työsuojelulla
Asiantuntijuutta lainmukaisten työolojen turvaamiseksi


Päivitetty