Tiedotteet

Tälle sivulle on koottu julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet

Lounais-Suomeen myönnetyt hengenpelastusmitalit

(Lounais-Suomi)

Ylijohtaja Kari Häkämies on jakanut tasavallan presidentin Lounais-Suomeen myöntämät hengenpelastusmitalit Valtion virastotalolla Turussa tiistaina 11.6.2013 klo 14.00.

Hengenpelastusmitali on myönnetty seuraaville henkilöille:

Vampulalainen Joona Laiho toimi erittäin rohkeasti ja oman henkensä vaarantaen mennessään ilmiliekeissä olevan auton luo ja avatessaan kuljettajan puoleisen oven ja turvavyön lukituksen avattuaan nostaessaan kuljettajan pois autosta. Laiho palasi tämän jälkeen vielä uudelleen palavan auton luo tarkastamaan ettei takapenkillä ole ketään. 

Esa Laaksonen Huittisista toimi erittäin nopeasti ja neuvokkaasti sukeltaessaan veteen uppoavan auton rinnalle. Auton keulan painuttua jo veden alle, hän sai vedettyä takaoven auki ja pääsi sukeltamaan auton sisään samalla hetkellä kun auto painui kokonaan veden alle. Laaksonen sai sitten vedettyä sairaskohtauksen saaneen tajuttoman kuljettajan pois autosta veden pinnalle. Laaksonen oli toiminut erittäin rohkeasti ja asettanut oman henkensä vaaralle alttiiksi pelastaessaan hädässä olleen henkilön.

Raumalainen Seppo Mäkelä toimi erittäin rohkeasti ja neuvokkaasti mennessään pelastamaan jäihin uponneita henkilöitä  pitkän heinäseipään avulla. Laitettuaan seipään jalkansa alle, Mäkelä sai kantavuutta jäähän ja sai vedettyä yhden henkilön jään päälle ja kauemmas avannosta. Toiset kaksi henkilöä Mäkelä pelasti saamalla jäähän poratuista kairoista tukea seipäälle ja vetämällä sitten heidät ylös. Mäkelä  toimi erittäin rohkeasti ja neuvokkaasti pelastaessaan hädässä olleet kolme (3) henkilöä.

Hengenpelastusmitali on tunnustus erittäin rohkeasta, neuvokkaasta tai oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta.

Lisätietoja: suunnittelija Tuire Vuoristo, p. 0400 648 085


Päivitetty