Tiedotteet

Tälle sivulle on koottu julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Kuulemistilaisuus kokoaa keskustelemaan turvakotipalveluista - 15.4.2013 Mikkelissä, Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa

(Itä-Suomi)

Kuulemistilaisuuden tarkoituksena on kutsua asiantuntijoita keskustelemaan turvakotipalvelujen laatusuosituksista. Keskustelun virittäjänä toimii kehittämispäällikkö Helena Ewalds Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL).

Turvakotipalvelut ovat osa väkivaltatyötä, jonka tarkoituksena on ehkäistä lähisuhde- ja perheväkivaltaa ja korjata sen aiheuttamia vaurioita. Helena Ewalds vetää työryhmää, jonka tehtävänä on laatia kansallisten turvakotien laatusuositukset, joilla ohjataan kuntia järjestämään palvelut.

Itä-Suomen aluehallintoviraston ja THL:n nyt järjestämässä tilaisuudessa on tavoitteena virittää keskustelua turvakotipalvelujen järjestämisestä. Keskustelussa esiin tuodut näkökulmat kirjataan ja mahdollisuuksien mukaan otetaan huomioon kansallisissa turvakotipalvelujen laatusuosituksissa. Turvakotipalvelujen laatusuositukset on suunnattu palvelujen käyttäjille, tuottajille, rahoittajille ja palvelujen valvojille. Niissä määritellään turvakotipalvelujen sisältö sekä asiakastyöskentelyn tavoitteet ja laatukriteerit.

Kuulemistilaisuus järjestetään videoneuvotteluna 15.4.2013 klo 12-16:

Mikkeli: Itä-Suomen aluehallintovirasto, Maaherrankatu 16, kokoushuone Kamreeri
Joensuu: Itä-Suomen aluehallintovirasto, Torikatu 36 C, 2. krs., kokoushuone C-I
Kuopio: Itä-Suomen aluehallintovirasto, Hallituskatu 12-14, 2. krs, Iso Kokoushuone
Savonlinna: Itä-Savon sairaanhoitopiiri, Keskussairaalantie 6, F1/5. krs, kokoustila 1
Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita osallistumaan tilaisuuteen.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Urpo Mönkkönen, Itä-Suomen aluehallintovirasto, p. 029 501 6930, urpo.monkkonen(at)avi.fi

 


Päivitetty