Tiedotteet

Tälle sivulle on koottu julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

ESAVI arvioi kuntien ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmien toteutumisen:
Haasteita erityisesti terveydensuojelun valvonnassa

(Etelä-Suomi)

Etelä-Suomen AVI on arvioinut alueen kuntien ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmien toteutumista terveydensuojelu- ja tupakkalain mukaisen valvonnan osalta. Arviointi kertoo, että suurin osa Etelä-Suomen valvontayksiköistä ei saavuta valtakunnallisen valvontaohjelman tavoitetasoa terveydensuojelun valvonnassa. Tupakkavalvonnan kohdalla tilanne on hieman parempi.

Kattavimmin kuntien ympäristöterveydenhuollon yksiköiden terveydensuojelun valvontatoimet kohdistuivat yleisiin uimarantoihin, suuriin talousvesilaitoksiin, yleisiin uimahalleihin, uima-altaisiin, uimaloihin ja kylpylöihin. Vähiten valvontaa suunnattiin asemakaava-alueella olevien eläinsuojien ja -aitausten, hautausmaiden ja hautapaikkojen, terveyshaittaa mahdollisesti aiheuttavien työtilojen, julkisten huvi-, kokoontumis- ja majoitushuoneistojen sekä partureiden ja  kampaamojen valvontaan. 

Aluehallintovirastojen tehtävänä on arvioida kuntien ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmia ja niiden toteutumista. Kunnilla on velvoite toimittaa valvontatiedot aluehallintovirastolle vuosittain.


Terveydensuojelu- ja tupakkavalvonnan toteutuminen Etelä-Suomen ympäristö-terveydenhuollon toimintayksiköissä
, (pdf, 920 kt)

 

Lisätietoja:
Ympäristöterveydenhuollon ylitarkastaja Sini Mustakallio, p. 0295 016 171
Ympäristöterveydenhuollon ylitarkastaja Kimmo Ilonen, p. 0295 016 117 
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI


Päivitetty