Ihminen pesee käsiään vedellä ja saipualla

Aldo-chatbot - alkoholilupien asiakasneuvojan banneri

 

 

Ajankohtaista

Tyttö niistää nenäänsä

Lue vastauksia kysymyksiin koronasta ja avista sivuiltamme: UKK - Koronavirus COVID-19


Ravintoloiden toimintaan ja tapahtumien järjestämiseen liittyvä puhelinpalvelu 0295 016 666 (ma–pe kello 8–11 ja 12–16) ja sähköposti koronainfo@avi.fi


Aluehallintovirastojen määräykset kesäkuun kokoontumisrajoituksista

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi aluehallintovirastot ovat määränneet, että yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty kesäkuussa. Tapahtumia, joiden osallistujamäärä on 51-500 voidaan järjestää, jos osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa erityisjärjestelyin.


Viranomaisten vastuut tartuntatautien torjunnassa

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) verkkosivuilla on kuvaus eri viranomaisten vastuista tartuntatautien torjunnassa: lue lisää (stm.fi)

Aluehallintovirastot sovittavat yhteen ja valvovat tartuntatautien torjuntaa alueillaan. Avit keräävät tietoa varautumisesta, ohjaavat ja tarvittaessa ryhtyvät valvontatoimenpiteisiin. Ministeriöiden toimeksiannosta avit tuottavat myös tilannetietoa.


Seuraa aktiivisesti viranomaisten tiedotteita koronaviruksesta 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antaa ohjeistukset koronavirusepidemian vaatimista toimenpiteistä. 

Lisää ohjeita:

Työterveyslaitoksen ohjeita työpaikoille (ttl.fi)| Koronaviruksesta usein kysyttyä opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla (okm.fi) | Opetustoimi, kansainväliset ohjelmat ja koronavirus (oph.fi)


Asiointi aluehallintovirastoissa

Suosittelemme sähköistä asiointia aina, kun se on mahdollista.

Tiedote asioinnista 19.3.2020