Tiedotteet 2020

Tälle sivulle on koottu vuonna 2020 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletty toukokuun loppuun asti

Yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä toukokuun loppuun asti. Kesän osalta päätöksiä ei vielä ole tehty.

Aluehallintovirastot ovat tehneet 8.5.2020 tartuntatautilain mukaiset jatkopäätökset, joiden perusteella kaikki yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat edelleen kiellettyjä. Kielto on voimassa 14.5.-31.5.2020 välisen ajan.

Päätökset on annettu tiedoksi yleistiedoksiantona. Tiedoksiannot ja päätökset löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta www.avi.fi/web/avi/yleistiedoksiannot.

Päätöksiä kesän osalta ei vielä tehdä

Kesän tapahtumia koskevia päätöksiä ei tehdä tässä vaiheessa. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa aluehallintovirastoille ohjauskirjeen kesän osalta myöhemmin, jonka jälkeen aluehallintovirastot valmistelevat päätöksensä.

Kesän tapahtumakirjo on laaja, tapahtumia ja toimintaa on huvipuistoista erilaisiin leireihin ja kilpailuihin. Uusia päätöksiä koskevia selvitettäviä asioita ja huomioitavia näkökulmia on myös paljon ja päätökset pitää valmistella huolellisesti.

Aluehallintovirastot eivät tässä vaiheessa pysty antamaan vastauksia kesää koskeviin tapahtumakohtaisiin kysymyksiin, koska tarkempia ohjeita ja kriteerejä ei ole vielä laadittu. Kesää koskevat päätökset valmistellaan toukokuun loppuun mennessä ja niistä tiedotetaan sen jälkeen.

Lisäämme verkkosivuillemme vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sitä mukaa, kun uutta ohjeistusta saadaan.

Lisätietoja:

  • Usein kysytyt kysymykset – COVID-19 (avi.fi):
    vastauksia kysymyksiin, jotka liittyvät päätöksiimme ja niiden soveltamiseen erilaisissa tapauksissa.
  • Toukokuun loppuun asti kiellettyjä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevat kysymykset:
    puhelin 0295 016 666, sähköposti: koronainfo@avi.fi

Päivitetty