Tiedotteet 2020

Tälle sivulle on koottu vuonna 2020 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Alueellinen valmiustoimikunta 9.10.2020

Vaasan seudulla koronatilanne erittäin vaikea – syysloman viettopaikat kannattaa harkita tarkoin (Lansi-ja Sisä-Suomi)

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta totesi 9.10.2002, että Vaasan alueella on erittäin vaikea nopeassa leviämisvaiheessa oleva tautitilanne ja epidemia uhkaa levitä naapurikuntiin ja lähimaakuntiin. Pirkanmaa on yhä kiihtymisvaiheessa ja Keski-Suomen tautirypäs on rauhoittunut hyvien torjuntatoimien ansiosta.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkinen totesi kokouksen aluksi, että hallituksen hybridistrategian mukainen alueellinen päätöksenteko koronaviruksen torjunnassa pitää viranomaiset kiireisenä. Tilanne Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on lyhyessä ajassa muuttunut kriittiseksi, ja taudin ilmaantuvuus on maamme korkein.

Syysloman vieton tapoja tulee nyt jokaisen miettiä tarkoin.

Alueelliset johtovastuut ovat selkeät

Viranomaiset ovat nostaneet varautumisastetta kaikissa maakunnissa. Kunnat, sairaanhoitopiirit ja aluehallintovirasto ovat tehneet nopeita toimenpiteitä viruksen leviämisen pysäyttämiseksi. Sairaanhoitopiiri on koonnut koronakoordinaatioryhmän, jossa ovat mukana aluehallintoviraston, Elyn, THL:n ja kuntien edustus.

Sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen totesi valmiustoimikunnassa, että koronakoordinaatioryhmä on työssään harkinnut päätökset ja suositukset yhdessä ja perusteellisesti. Hän korosti, että on erittäin tärkeää huolehtia kansalaisten, viranomaisten, yritysten ja yhdistysten ja seurojen ajantasaisesta viestinnästä.

Valmiustoimikunnassa mukana olevat viranomaiset ovat palauttaneet käyttöön keväällä hyväksi koettuja toimintamallejaan. Epidemian ja viruksen kanssa on opittu elämään ja myös muutokset tartuntatautilaissa ovat antaneet toimenpiteille paremmat mahdollisuudet.

 

Tieto rajoituksista kootaan sairaanhoitopiirin verkkosivulle.

 

Lisätietoja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto:

ylijohtaja Marko Pukkinen p. 0295 018 582 ja  etunimi.sukunimi@avi.fi

johtaja Tarja Wiikinkoski , pelastustoimi- ja varautuminen vastuualue p. 0295 018 800

 

Linkit

Vaasan sairaanhoitopiirin koronainfo

Tiedote 9.10.2020 Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle kymmenen hengen kokoontumisrajoitus kolmeksi viikoksi


Päivitetty