Tiedotteet 2020

Tälle sivulle on koottu vuonna 2020 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto toimii turvallisten palvelujen puolesta (Pohjois-Suomi)

Tänään 28.8.2020 korona-ajan 6. kokoukseensa kokoontunut Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto totesi, että kauppojen tavara- ja ruokahuollossa ja logistiikassa on onnistuttu luomaan mallit, joilla toiminta pystytään varmistamaan sekä mahdollisen COVID-19 aallon että paikallisten tartuntaryppäiden ilmaantuessa alueellamme. Avoimia työpaikkoja on tällä hetkellä palvelualoilla runsaasti. Oleellisinta kuitenkin on, että asiakkaiden huomio saadaan pysymään turvallisessa asioinnissa kaupoissa, ravintoloissa ja palveluissa. Varovaisuus on edelleenkin valttia!

Palvelualoilla on käytössä hyvät toimintamallit viruksen leviämisen estämiseksi. Haasteena on, että palveluiden pitää myös pysyä turvallisina vielä pitkään. Viruksen leviämisessä on odotettavissa nousupiikkejä ja tartuntarypäs voi iskeä milloin ja missä tahansa.

Kaupoissa virusturvallisuudesta muistuttavia kuulutuksia ja muita suojaustoimenpiteitä on jatkettu asiakkaiden ja henkilöstön sekä palvelujen turvaamiseksi.

Maskien menekki on ollut ajoittain runsasta ja niiden saatavuus on hyvä. Kesällä oli puutarhatuotteista kova kysyntä. Ruokahuolto toimii loistavasti ja on turvattu.

Hitaudet koronatestauksissa haastavat työvoiman saatavuutta. Avoimia työpaikkoja on tällä hetkellä palvelualoilla runsaasti.

Suomen hybridistrategian onnistumisen ydin on, että vastuuta pandemian pysäyttämisestä ja toimenpiteiden toteuttamisesta siirtyy entistä enemmän alueelliselle ja paikalliselle tasolle.

"Meidän on opittava elämään viruksen läsnäolon kanssa. Emme elä vielä pitkään aikaan viruksen jälkeistä aikaa," totesi ylijohtaja Terttu Savolainen.

Varovaisuus on edelleenkin valttia.

Verkosto korostaa, että jokaisen oma vastuullinen toiminta turvaa muita asiakkaita ja henkilökuntaa mahdollisten alueellisten koronaepidemian tartuntapesäkkeiden synnyltä ja leviämiseltä. Palvelutilanteissa ja asiakkaiden kesken on syytä säilyttää reilut turvaetäisyydet.

Seuraavan kerran Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto kokoontuu 18.9.2020.

 

Lue vastauksia yleisiin kysymyksiin koronasta aluehallintoviraston verkkosivuilta: UKK - Koronavirus COVID-19

 

Lisätietoja:

Ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, terttu.savolainen@avi.fi

 


Päivitetty