› Graafinen versio

Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Harmaa talous ja alaikäisille anniskelu edelleenkin anniskeluravintoloiden lupaperuutusten syinä

(Etelä-Suomi)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto peruutti viime vuonna 51 alkoholijuomien anniskelulupaa joko pysyvästi tai tilapäisesti. Vähittäismyyntilupia sen sijaan peruutettiin vain yksi.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto peruutti viime vuonna 51 alkoholijuomien anniskelulupaa joko pysyvästi tai määräaikaisesti. Pysyvästi lupia peruutettiin 15 kappaletta, joista yksi oli  jatkoaikalupa. Määräaikaisia luvanperuutuksia oli 36 kappaletta. Varoituksia puolestaan jaettiin 76 kappaletta. Vähittäismyyntilupien puolella ainoastaan yksi lupa peruutettiin ja sekin määräajaksi.

Pysyvien peruutusten yleisimpänä syynä olivat edelleenkin taloudelliset laiminlyönnit ja määräaikaisten peruutusten alaikäisille anniskelu. 14 ravintolaa oli viime vuonna jättänyt kysymättä alaikäiseltä asiakkaalta henkilöllisyystodistuksen tämän ostaessa alkoholijuomia.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston alkoholitarkastajat tekivät viime vuonna ravintoloihin ja vähittäismyyntipaikkoihin yhteensä 1 901 tarkastuskäyntiä. Jatkoaikaravintoloihin tehtiin klo 1.30 - 3.30 välisenä aikana kaikkiaan 263 käyntiä.  

Valviran valtakunnallinen tiedote:
Anniskelun jatkoaikalupien määrä vähentynyt huomattavasti


Lisätietoja:

Helsingin toimipaikka: ylitarkastaja Ilkka Ripatti, puh. 0295 016 195          
Hämeenlinnan toimipaikka: ylitarkastaja Samuel Haataja, puh.0295 016 111               
Kouvolan toimipaikka: ylitarkastaja Markus Leivonen, puh. 0295 016 159
etunimi.sukunimi(at)avi.fi

 


Päivitetty

Oikopolut