Tiedotteet 2017

Baden-Württembergin maapäiväpresidentti vierailee Oulussa

(Pohjois-Suomi)

Oulun ja Pohjois-Suomen pitkäaikaisen yhteistyöalueen Baden-Württembergin maapäiväpresidentti Muhterem Aras delegaatioineen vierailee Oulussa ja Pudasjärvellä ensi viikolla. Vierailu ajoittuu 15.-18.5.2017 ja vierailua isännöi Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen.

Vierailu vahvistaa jo vuonna 1990 käynnistynyttä ja yli 27 vuotta kestänyttä alueiden ja sen toimijoiden välistä yhteistyötä. Keskeisimpinä teemoina ovat koulutus-, tutkimus-, innovaatiotoiminta ja niihin liittyvä yhteistyö. Yhteistyö on poikinut Suomalais-saksalaisia talous- ja innovaatiofoorumeita, joista viimeisimmät ovat käsitelleet energia-alaa ja  terveysteknologiaa. Uutta yritys- ja innovaatioyhteistyötä onkin virinnyt mm. Business Oulun, Centre of Health and Technologyn sekä Baden-Württembergin osavaltion eteläosassa sijaitsevan terveysteknologian keskittymän Tuttlingenin alueen partnereiden kanssa. Asukasluvultaan lähes 11 miljoonan asukkaan Baden-Württembergin osavaltio on valittu Euroopan unionin innovatiivisimmaksi alueeksi jo useampana vuotena peräkkäin

Vieraat tutustuvat Suomen koulutusjärjestelmään ja keskeisinä teemoina ovat yleissivistävä- ja ammatillinen koulutus, sekä ammattikorkeakoulu- ja yliopistokoulutus. Oulun yliopistolla, Kajaanin ja Oulun ammattikorkeakoululla sekä Oulun seudun ammattiopistolla, on useita yhteistyöpartnereita Baden-Württembergin osavaltion alueella. Opiskelija- ja työharjoittelu sekä koulutuksen kehittämishankkeet ovat keskeisiä yhteistyömuotoja. Myös peruskoulun yläastelaisille ja lukiolaisille on järjestetty säännöllistä koululaisvaihtoa.  - Saksan kielen ja kulttuuriosaamisen aktivointi on tärkeää, koska Saksa on Suomen suurin kauppakumppani, muistuttaa ylijohtaja Terttu Savolainen.

Oulun yliopistolla ja VTT:llä esitellään myös uusia innovaatioita, joissa nähdään potentiaalisia yhteistyömahdollisuuksia muun muassa painetun elektroniikan ja puurakentamisen aloilla. - Oulun ammattikorkeakoulun pelikampus Oulu Game Lab herättänee myös erityistä kiinnostusta.  Talouselämän yhteistyömahdollisuudet nousevat esille myös Oulun kaupungin, Business Oulun sekä Oulun kauppakamarin sekä Euroregion ry:n edustajien tapaamisissa sekä yritysvierailuilla. Pudasjärvellä vieraat tutustuvat uuteen hirsikampukseen sekä hirsirakentamiseen, Savolainen kertoo ohjelman kulusta.

Myös Saksan Helsingin suurlähettiläs  Dorothee Janetzke-Wenzel saapuu Ouluun ja osallistuu maanantain verkostotapahtumaan.

 

Lisätietoja:

ylijohtaja Terttu Savolainen
terttu.savolainen(at)avi.fi
+358 295 017 551

neuvotteleva virkamies
Tapio Saavalainen
tapio.saavalainen(at)avi.fi
0400 1812 586


Päivitetty

Oikopolut