Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2018

Aluehallintovirasto myönsi 800 000 euroa liikuntapaikkojen rakentamiseen

Pohjois-Suomi

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 800 000 euroa valtionavustusta liikuntapaikkojen rakentamishankkeisiin. Valtionavustusta haettiin 16 hankkeeseen, joista 12 sai myönteisen avustuspäätöksen. Avustettavista hankkeista neljä oli lähiliikuntapaikkoja. Osassa näistä myös nuoret ja lapset olivat olleet mukana suunnittelemassa ja ideoimassa.

Avustusten myöntämisessä lähtökohtana olivat liikuntalain ja opetusministeriön määrittämät avustamisen perusteet. Painopisteenä olivat lasten ja nuorten liikkumisympäristöjen kehittäminen, terveyttä edistävien liikuntaolosuhteiden lisääminen, liikuntapaikkojen laadun ja energiatehokkuuden parantaminen sekä mahdollisimman laajoja käyttäjäryhmiä palvelevat kunnalliset hankkeet. Lisäksi aluehallintovirasto otti päätöksenteossaan mahdollisuuksiensa mukaan huomioon alueellisen tasapainon ja hankkeen vaikuttavuuden kunnan palvelurakenteeseen. Avustetuista hankkeista neljä oli Kainuusta ja kahdeksan Pohjois-Pohjanmaalta.

Lähiliikuntapaikkoja uusien koulujen yhteyteen

Avustettavista hankkeista neljä oli lähiliikuntapaikkoja. Lähiliikuntapaikkojen tukeminen on ollut avustamisen painopisteenä jo useita vuosia. Koulujen läheisyyteen sijoitetut lähiliikuntapaikat tarjoavat lapsille ja nuorille virikkeitä fyysiseen aktiivisuuteen ja tukevat valtakunnallisen Liikkuva koulu -ohjelman tavoitteen, tunti liikuntaa jokaiseen koulupäivään, toteutumista. Lisäksi lähiliikuntapaikat ovat kouluajan ulkopuolella myös muiden alueen asukkaiden helposti saavutettavissa ja vapaasti käytettävissä.

Useissa kohteissa kuntalaiset ovat aktiivisesti vaikuttaneet lähiliikuntapaikkahankkeiden käynnistymiseen. Erityisesti skeittiparkkihankkeissa lapset ja nuoret ovat olleet mukana suunnittelemassa ja ideoimassa.

Suurin avustus myönnettiin Kajaanin Kaupunginlammen monitoimikenttä -alueen rakentamiseen.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimivaltaan kuuluvat liikuntapaikkojen rakentamishankkeet, joiden kustannusarvio on 20 000–700 000 euroa. Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan osuus on noin 10 prosenttia koko maahan jaetusta määrärahasta. Määräraha oli 400 000 euroa pienempi kuin vuonna 2017.

Vuonna 2018 avustetut liikuntapaikkojen perustamishankkeet

Hakija Hanke Avustus €
Haapajärvi Someron urheilualueen kevyenliikenteen järjestelyt 11 000
Hyrynsalmi Hyrynsalmen Yhtenäiskoulun lähiliikunta-alue 31 000
Kajaani Kaupunginlammenpuiston monitoimikenttä 181 000
Kempeleen Palloiluhalli Oy, Kempele Linnakankaan Suurhallin tekonurmi ja hallin varustelu 50 000
Kuhmo Kuhmon urheilukentän nurmipinnoitteen uudistaminen 90 000
Kuusamo Kuusamoon skeittiparkki 2018 70 000
Kärsämäki Saviselän koulun lähiliikuntapaikka 22 000
Pyhäjärvi Pyhäjärven pesäpallokentän peruskunnostus 57 000
Suomussalmi Pitämän hiekkatekonurmikenttä 55 000
Taivalkoski Taivalkosken kunnan yleisurheilukentän perusparannus 100 000
Utajärvi Urheilukentän juoksuradan pintamateriaalin vaihto 48 000
Ylivieska Ylivieskan Keskuskenttä - Yleisurheilukentän peruskorjaus 85 000

 

Lisätietoja
kirjastotoimen ylitarkastaja Merja Kummala-Mustonen, p. 0295 017 552
etunimi.sukunimi@avi.fi

 

 


Päivitetty