Tiedotteet 2017

Alueellinen maanpuolustuskurssi alkaa 2.10.2017 Tuusulassa: Teemana yhteiskunnan kokonaisturvallisuus

Etelä-Suomi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Kaartin jääkärirykmentti järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin viranomaisten, elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen avainhenkilöille. Osallistujat Tuusulassa maanantaina 2.10. alkavalle kurssille tulevat Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupungeista sekä muista pääkaupunkiseudun toimijoista. Kurssin johtajina toimivat ylijohtaja Minna Karhunen ja Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja, everstiluutnantti Rainer Kuosmanen.

Viiden kurssipäivän aikana käsitellään ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa sekä eri toimialojen varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Luentojen ja ryhmätöiden ohella kurssilaisten ohjelmaan kuuluvat tutustumiskäynnit Helsingin kaupungin pelastuslaitokseen sekä Kaartin jääkärirykmenttiin Santahaminassa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella pidetään viiden päivän mittaisia kursseja tänä vuonna kuusi, joista neljä puolustusvoimien Uudenmaan aluetoimiston vastuualueella. Vastaavia alueellisia maanpuolustuskursseja järjestetään kaikkien aluehallintovirastojen toimialueilla.

*************************************************************************************************
Etelä-Suomen CXXVIII alueellisen maanpuolustuskurssin avaustilaisuus on maanantaina 2.10. klo 9.00 Puolustusvoimien palvelukeskuksen Taistelukoulun alueella Tuusulassa. Ylijohtaja Minna Karhunen ja Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja, everstiluutnantti Rainer Kuosmanen pitävät avauspuheenvuorot.

Puolustusvoimien palvelukeskuksen Taistelukoulu sijaitsee osoitteessa Rantatie 66, Tuusula. Paikalla on kahvitarjoilu klo 8.30 - 8.55.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen!

*************************************************************************************************


Mikä on alueellinen maanpuolustuskurssi?

Alueellisilla maanpuolustuskursseilla annetaan yleiskuva Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaisturvallisuuden eri alojen valmiudesta. Opetuksessa keskitytään alue- ja paikallistason varautumiseen yhteiskunnan häiriötilanteissa, suuronnettomuuksissa sekä sotilaallisissa uhkatilanteissa. Varautumisen osa-alueina käsitellään erityisesti sisäistä turvallisuutta, väestön toimeentuloturvaa ja toimintakykyä, henkistä kriisinkestävyyttä, puolustuskykyä sekä talouden ja infrastruktuurin toimivuutta.

Omalta osaltaan alueelliset maanpuolustuskurssit edistävät alueen viranomaisten ja poikkeusoloissa keskeisiä tehtäviä hoitavien henkilöiden sekä heidän edustamiensa yhteisöjen yhteistoimintaa.

Opetuksen kohderyhminä ovat johtavissa asemissa olevat sekä varautumisen ja toiminnan kannalta keskeisissä tehtävissä toimivat henkilöt. Kutsu perustuu yleensä työnantajan tai yhteisön esitykseen.


Lisätietoja:
apulaisjohtaja Tommi Laurinen, p. 0295 016 144
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI

 

 

 

 

 


Päivitetty

Oikopolut