Alkoholijuomien vähittäismyyntilupa

Käymisteitse valmistettuja yli 2,8 ja enintään 4,7 tilavuusprosenttia etyylialkoholia sisältäviä alkoholijuomien myynti on sallittua vain voimassa olevalla luvalla, joka on yrittäjä- ja liikepaikkakohtainen. Vähittäismyyntilupaa ei voi siirtää, vaan yrittäjän tai myyntipaikan muuttuessa tarvitaan aina uusi vähittäismyyntilupa. Vähittäismyyntilupaa haetaan kirjallisesti myyntipaikan sijaintialueen AVIlta.

Hakijalta vaaditaan muun muassa riittäviä taloudellisia ja ammatillisia edellytyksiä sekä luotettavuutta. Vähittäismyyntipaikan tulee soveltua elintarvikkeiden myymiseen.

Lupahakemuksen keskimääräinen käsittelyaika aluehallintovirastossa on 30 vuorokautta. Hakemuksen käsittelyyn kannattaa kuitenkin varata aikaa noin 1-2 kuukautta. Myynti ilman asianmukaista lupaa tai edelliselle yrittäjälle myönnetyllä luvalla on lain vastaista. Elinkeinonharjoittaja, jolle on myönnetty vähittäismyyntilupa johonkin paikkaan, ei voi aloittaa alkoholijuomien vähittäismyyntitoimintaa toisessa liikepaikassa ennen kuin hän on saanut siihen anniskeluluvan.

Vähittäismyyntiluvan haltijalla on velvollisuus ilmoittaa AVIlle omistussuhteissa tai liikepaikassa tapahtuneista muutoksista.

Päivitetty
Tulosta Tulosta
Jaa