Vähittäismyynnin rajoitukset ja mainonta

Alkoholijuomien myynti on sallittua koko maassa kello 9:n ja 21:n välisenä aikana silloin, kun myyntipaikka saa olla avoinna. Alkoholijuomien myyntiaikaa ei voi jatkaa kello 21:n jälkeen, ja niiden haltuunottomahdollisuus tulee estää, vaikka liikkeen aukioloajat poikkeaisivatkin mainituista ajoista. Alkoholijuomia ei saa myydä tai luovuttaa 18 vuotta nuoremmalle tai päihtyneelle.

Kahta tai useampaa alkoholijuomapakkausta ei saa tarjota alennettuun yhteishintaan, siten että erikseen ostettuna samojen tuotteiden yksikköhinta on kalliimpi. Myyntipaikka voi vapaasti päättää alkoholijuomien hinnoista. Kuitenkin yhden alkoholijuomatuotteen hinta ei saa olla korkeampi kuin yksittäisen juoman hinta monipakkauksessa.

Monipakkauksessa myytäviä tuotteita ei saa kieltäytyä myymästä yksittäin. Alle kahden kuukauden ajaksi rajatun tarjoushinnan ilmoittaminen alkoholijuomapakkaukselle vähittäismyyntipaikan ulkopuolella on kielletty. Alkoholijuomien hintailmoittelu on sallittua vain silloin, kun tarjous on yhtäjaksoisesti voimassa vähintään kahden kuukauden ajan.

Päivitetty

Oikopolut tietoon