Uutiset ja uutiskirjeet

Tälle sivulle on koottu aluehallintoviraston (AVI) uutiset ja uutiskirjeet. Alueelliset uutiset ja uutiskirjeet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Uutiset ja uutiskirjeet

Keltaiset lehdet vaahterasta maahan leijailee

Itä-Suomi

Suvi on mennyt ja syksy soittelee. Vuodenajat ovat meillä suuri rikkaus. Jokaisesta vuodenajasta löytyy kauneutta. Nyt syksyllä on keltaista ja punaista väriloistoa metsissä ja pihoilla. Syksyn uutiskirjeeseen on kertynyt taas paljon asiaa, joista seuraavassa nostan esille muutamia.

Sisäilmaongelmat ovat merkittävä kansanterveydellinen ja kansantaloudellinen ongelma. Sisäilma-asiat ovat olleet esillä pitkään ja niiden selättäminen haastaa eri toimijat yhteistyöhön. Itä-Suomen aluehallintovirasto haluaa edistää sisäilmaongelmien selättämistä nostamalla ongelmien sijaan itäsuomalaisia onnistujia, hyviä käytäntöjä sekä toimintatapoja. Tee esitys Vuoden sisäilmateko -tunnustuksen saajaksi 31.10.2019 mennessä.

Terveet tilat 2028 -ohjelman tavoitteena on tervehdyttää julkiset rakennukset ja tehostaa sisäilmasta oireilevien hoitoa ja kuntoutusta. Kymmenvuotisen ohjelmakauden aikana vakiinnutetaan kiinteistönhoitoon ennaltaehkäisevä toimintatapa, jossa rakennusten kunto, sopivuus käyttötarkoitukseensa ja käyttäjien kokemukset tarkistetaan ja arvioidaan säännöllisesti. Toimintamallin luomiseksi Terveet tilat 2028 -ohjelma ja Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestivät työpajan Varkaudessa 1.10.2019.

Digitalisaatio etenee eri tavoin. Aldo - alkoholilupien asiakasneuvoja on liittynyt seuraamme. Aldo tarjoaa asiakaspalvelua vuorokauden ympäri. Chatbot on rakennettu niiden kysymysten pohjalta, joita alkoholilupiin liittyen usein kysytään. Aldon tehtävänä on ohjata asiakas suoraan tarvitsemiensa lomakkeiden tai tietolähteiden luokse ja kertoa, mihin täytetyt lomakkeet liitteineen tulee toimittaa. Aldoa kehitetään jatkuvasti, jotta se vastaisi asiakkaiden tarpeisiin.

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu on otettu kokeilukäyttöön 1.10.2019. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä asiakaspalvelukeskukseen ympäristö- ja vesitalouslupa-asioissa sekä Lupa-Tietopalvelun käytön asioissa. Ympäristöasioiden asiakaspalvelukeskus neuvoo asiakkaita aluehallintovirastojen ja ELY-keskusten hoitamissa ympäristöasioissa sekä vastaa yleisiin ympäristöä koskeviin kysymyksiin. Asiakkaalle vastataan keskuksesta, tai kysymys ohjataan asiantuntijalle vastattavaksi.

Sosiaali- ja terveydenhuollon päätöksentekoon kohdistuu jatkuvasti kiristyvää ristivetoa resurssien ja hyvän hoidon välillä. Millaista priorisointia päätöksenteossa tarvitaan? Aihetta pohtinut keskustelufoorumi Hyvän hinta? Raha, arvot ja priorisointi sosiaali- ja terveydenhuollon päätöksenteossa järjestettiin Pohjois-Karjalassa syyskuussa ja 27.11.2019 on toinen tilaisuus Varkaudessa. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti kunta- ja sote johdolle sekä päättäjille. Tervetuloa runsain joukoin keskustelemaan mitä ajankohtaisimmasta asiasta – arvoista.

Illat ovat jo pimeitä ja näkyvyys huonoa, muistetaan heijastimet!
Toivotan kaikille uutiskirjeen lukijoille erinomaista syksyä.

Sirkka Jakonen, Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja


Päivitetty