Uutiset ja uutiskirjeet 2019

Osa aluehallintovirastoista (AVI) julkaisee uutisia ja uutiskirjeitä. Tälle sivulle on koottu vuoden 2019 AVIen uutiset ja uutiskirjeet. Alueelliset uutiset ja uutiskirjeet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Uutiset ja uutiskirjeet 2019

Barents Terveys- ja sosiaalialan työryhmä JWGHS kokoontui Norjan Tromssassa

Itä-Suomi

Barents Terveys- ja sosiaalialan työryhmä JWGHS piti kokouksen Norjan Tromssassa 19. - 20.3.2019. Puheenjohtajina ryhmässä ovat Norjan terveys- ja hoivaministeriön erikoisasiantuntija Vibeke Gundersen ja Komin tasavallan terveysministeri Dmitry Berezin.

Mukana tapaamisessa olivat Pohjois-Suomen ja Lapin sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston edustajat, Ruotsin terveys- ja sosiaaliministeriön ja Barentsin Euroarktisen neuvoston edustajat sekä Västerbottenin, Norbottenin ja Pohjois-Norjan edustajat. Venäjältä mukana oli Murmanskin ja Arkangelin edustajat sekä Karjalan tasavallan terveysministeriöstä Ervand Khidishian. Itä-Suomen ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton edustajana toimi neuvotteleva virkamies Tuula Kääriäinen Itä-Suomen aluehallintovirastosta.

Kokouksessa käsiteltiin harvaan asuttujen alueiden terveydenhuollon kysymyksiä, alueiden ajankohtaisia kehittämisohjelmia sekä alueiden välisiä yhteistyöhankkeita. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen edustaja Viveca Bergman esitteli Suomen alueilla toteutettuja terveyshankkeita ja Lapsistrategiaa 2040 sekä terveydenhuollon ja Suomen arktisen neuvoston puheenjohtajuuden sosiaali- ja terveydenhuollon teemoja. Itä-Suomesta esimerkkinä AVOT-hankkeen vanhusten kotihoito sekä lasten ja perheiden palvelut.

Kokouksessa käytiin läpi HIV ja Tuberkuloosityöryhmän tuloksia sekä pohdittiin harvaan asuttujen alueiden terveyden ohjelmaa sekä lasten ohjelman arviointia, jota Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) toteuttaa. Samalla kuultiin myös Pohjoisen ulottuvuuden raportointia, jossa teemana Healthy Ageing. Zaza Tseretel Norjan terveysministeriöstä kertoi myös työryhmän tulevan ohjelmakauden valmistelusta. Seuraava kokous on Komissa syyskuun 2019 loppupuolella.

Lisätietoja
neuvotteleva virkamies Tuula Kääriäinen, p. 0295 016 849 , etunimi.sukunimi@avi.fi,
Itä-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty