Uutiset ja uutiskirjeet 2016

Osa aluehallintovirastoista (AVI) julkaisee uutisia ja uutiskirjeitä. Tälle sivulle on koottu vuoden 2016 AVIen uutiset ja uutiskirjeet. Alueelliset uutiset ja uutiskirjeet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Uutiset ja uutiskirjeet 2016

Tee anniskelun neljännesvuosi-ilmoitus sähköisesti

Anniskelun neljännesvuosi-ilmoituksien digitalisointi etenee

Alkoholijuomien anniskelijoiden tulee ilmoittaa neljännesvuosittain myyntitietonsa aluehallintovirastolle. Helpoimmin tämä onnistuu sähköisesti. 

Aluehallintovirastot ja Valvira ovat kehittäneet sähköistä järjestelmää luvanhaltijoiden toiveiden mukaisesti. Uutena ominaisuutena käyttöön on otettu automaattimuistutus: kun ilmoituskausi vaihtuu, järjestelmä lähettää ilmoituksia antavien sähköpostiin automaattisesti linkin ilmoitustietojen toimittamista varten. Seuraavan kerran alkoholijuomien anniskelijat saavat linkin sähköpostiinsa heinäkuun alussa.

Anniskelun neljännesvuosi-ilmoituksista noin 90 % annetaan sähköisesti. Tavoitteena on digitalisaatiota hyödyntäen edelleen vähentää yrityksille koituvaa hallinnollista taakkaa sekä siirtää lupaviranomaisten voimavaroja riskiperusteiseen valvontaan.

Lisätietoja:

Juuso Nieminen, ylitarkastaja
Puh. 0295 209 614

etunimi.sukunimi(at)valvira.

Uutinen on julkaistu Valviran nettisivuilla


Päivitetty