Uutiset ja uutiskirjeet 2016

Osa aluehallintovirastoista (AVI) julkaisee uutisia ja uutiskirjeitä. Tälle sivulle on koottu vuoden 2016 AVIen uutiset ja uutiskirjeet. Alueelliset uutiset ja uutiskirjeet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Uutiset ja uutiskirjeet 2016

HPY:n vanhojen osuustodistusten rahatalletuksia voi hakea 15.8.2016 asti, ruuhkaan on syytä varautua

Elisan osake-etuun oikeutettu omistaja voi vielä hakea rahavarojaan. Talletuksen määrä osuustodistusta kohden on 2 330 euroa. Viimeinen mahdollisuus laittaa hakemus vireille on 15.8.2016 kello 16.15 mennessä. Elisa Oyj on lähettänyt osake-etuun oikeutetuille kirjeen, jossa muistutetaan rahavarojen hakemisesta. Jos et ole saanut Elisan kirjettä tänä vuonna, asia ei todennäköisesti koske sinua.

Miten tarkistan asian?

  • Elisa Oyj on lähettänyt osake-edun käyttämättä jättäneille kirjeen, jossa kerrotaan osakkeiden myynnistä ja rahavarojen tallettamisesta. Jos olet saanut kirjeen, talletushakemus kannattaa tehdä.
  • Ennen yhteydenottoa aluehallintovirastoon tai talletushakemuksen tekemistä on syytä tarkistaa esimerkiksi verotuspäätöksestä löytyykö sieltä merkintä Elisa Oyj:n osakkeista. Jos merkintä löytyy, niin HPY:n osuus on jo muutettu arvo-osuuksiksi, eikä mitään tarvitse tehdä. Osake-etuus on tällöin jo hyödynnetty eikä oikeutta talletuksen nostoon ole.
  • Jos veropäätöksen merkintää ei löydy, voit ottaa yhteyttä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon alla olevaan numeroon tai sähköpostitse benita.harmainen(at)avi.fi ja tarkistaa onko nimesi Elisa Oyj:n talletuksen saajien luettelossa.

Tiedusteluja on tähän asti tullut paljon ja aluehallintovirastossa on syntynyt ruuhkia. Jos et tavoita aluehallintoviraston tarkastajaa puhelimitse tai sähköpostitse, voit jättää varmuuden vuoksi talletushakemuksesi sähköpostiviestillä 15.8.2016 kello 16.15 mennessä aluehallintoviraston kirjaamoon: kirjaamo.etela(at)avi.fi. Kirjoita viestin otsikoksi "HPY talletukset". 

Miten talletuksen nostoa haetaan?

  • Talletushakemuksen voi tehdä tällä lomakkeella. 
    (linkki: http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/avi_avi24d1/index.html
  • Talletuksen nostajan tulee täyttää omat yhteys- ja tilitietonsa. Talletuksen tiedoiksi riittää maininta Elisa Oyj ja talletusvuosi 2006. Talletuksen saamiseksi ei tarvitse esittää HPY:n osuustodistusta. Hakemukseen tulee liittää kopio hakijan tai hakijoiden asiamiehen henkilöllisyystodistuksesta.
  • Mikäli kyseessä on kuolinpesä, liitetään mukaan jäljennös perukirjasta ja mahdollisesta perinnönjakokirjasta. Jos kuolinpesää ei ole jaettu, pitää asiamiehellä olla kaikkien osakkaiden valtuutus tai hakemuksessa tulee olla kaikkien osakkaiden allekirjoitukset. Hakemuksen voi toimittaa aluehallintovirastoon sähköisesti tai postissa osoitteella Etelä-Suomen aluehallintovirasto, PL 150, 13101 Hämeenlinna.
  • Jokaisella Helsingin puhelinyhdistyksen (HPY) osuustodistuksella, joka oli toukokuussa 1999 merkittynä yhdistyksen jäsenrekisteriin, oli oikeus saada 150 Elisan osaketta. Mikäli HPY:n jäsen ei syystä tai toisesta hyödyntänyt hänelle tehtyä tarjousta, Elisa myi merkitsemättä jääneet osakkeet ja talletti rahat Etelä-Suomen aluehallintoviraston (ent. lääninhallitus) valvomalle tilille vuonna 2006.

Lisätietoja:
tarkastaja Benita Harmainen ja tarkastaja Jonna Saariniemi, p. 0295 016 000 (puhelinvaihde)

etunimi.sukunimi@avi.fi


Päivitetty