Uutiset ja uutiskirjeet 2016

Osa aluehallintovirastoista (AVI) julkaisee uutisia ja uutiskirjeitä. Tälle sivulle on koottu vuoden 2016 AVIen uutiset ja uutiskirjeet. Alueelliset uutiset ja uutiskirjeet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Uutiset ja uutiskirjeet 2016

Aluehallintovirastoilta kunniamerkkiesitykset sosiaali- ja terveysministeriöön 31.7. mennessä

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt aluehallintovirastoja toimittamaan kunniamerkkiesityksensä ministeriöön heinäkuun loppuun mennessä. Aluehallintovirastot (AVI) ovat kevään aikana koonneet alueiltaan ehdotuksia itsenäisyyspäivänä jaettavien kunniamerkkien saajiksi. Kunniamerkeille on annettu määrälliset kiintiöt, joten esityksiä on jouduttu karsimaan.

AVIt pyytävät esityksiä itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajiksi opetus- ja kulttuuriministeriön, sisäasiainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä valtiovarainministeriön hallinnonaloilta. AVIt käyvät saadut ehdotukset läpi ja toimittavat esityksensä kunniamerkkien saajista ministeriöille. Aluehallintovirastot ohjeistavat kuntia, koulutuskuntayhtymiä, sairaanhoitopiirejä, pelastuslaitoksia ja maistraatteja kirjeillä, kun kunniamerkkien hakuaika lähestyy.

Myös ministeriöillä on kunniamerkkikohtaiset kiintiöt, jotka on annettu erikseen ritarimerkeille, ansioristeille ja Suomen Valkoisen Ruusun mitaleille.

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille tunnustukseksi huomattavista siviili- ja sotilasansioista.

Lisätietoa löytyy aluehallintovirastojen verkkosivuilta.


Päivitetty