Uutiset ja uutiskirjeet 2014

Osa aluehallintovirastoista (AVI) julkaisee uutisia ja uutiskirjeitä. Tälle sivulle on koottu vuoden 2014 AVIen uutiset ja uutiskirjeet. Alueelliset uutiset ja uutiskirjeet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Uutiset ja uutiskirjeet 2014

AVIt selvittivät ovatko kampaamojen hinnastot helposti saatavilla

Aluehallintovirastot selvittivät, kuinka hyvin partureiden ja kampaamoiden palveluhinnastot ovat kuluttajan nähtävillä ja toteutuvatko hintamerkintäasetusten vaatimukset.

Valvontakampanjan tavoitteena oli edistää hintamerkintäsäännösten tunnettavuutta ja sitä kautta myös niiden noudattamista. Valvontakampanja toteutettiin maalis-syyskuussa 2014 kaikkien aluehallintovirastojen alueilla ja Ahvenanmaalla. Kampanjan aikana tarkistettiin yhteensä noin 2 540 parturia tai kampaamoa.

Osa huomautuksen saaneista yrityksistä ei ollut tietoisia velvollisuudesta pitää palveluhinnasto mahdollisuuksien mukaan näkyvillä myös ulospäin. Joillakin yrityksillä oli käsitys, että yrityksen verkkosivustolla oleva hinnasto olisi riittävä. Useimmilla yrityksillä ei ollut myynnissä olevien tuotteiden osalta saatavilla myyntihinnan lisäksi niiden yksikköhintoja, eli kilo- tai litrahintaa.

Aluehallintovirastot ja kuluttaja-asiamies jatkavat palveluhinnastojen esilläpitoon liittyvää valvontaa osana yleisiä hinnan ilmoittamista koskevia valvontatehtäviään.

Aluehallintovirastojen tiedotteet valvontakampanjasta alueittain:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Lounais-Suomen aluehallintovirasto
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
Lapin aluehallintovirasto
 

Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilta löytyy lisätietoa hintojen ilmoittamisesta:

www.kkv.fi > Hinnan ilmoittaminen
Valtioneuvoston asetus hintojen ilmoittamisesta

 


Päivitetty