Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Verkkopalvelujen saavutettavuus – mitä se tarkoittaa käytännössä?

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää eri puolilla Suomea koulutuksia verkkopalvelujen saavutettavuudesta. Jokainen tilaisuus on maksuton ja tarkoitettu kaikille, joita kiinnostaa saavutettavuuden huomiointi verkkopalvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa. Toivotamme myös median edustajat tervetulleiksi keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä saavutettavuudesta.

Koulutuksissa aluehallintoviraston ja valtiovarainministeriön asiantuntijat kertovat, mitä on verkkopalvelujen saavutettavuus. He myös esittelevät saavutettavuusdirektiiviä ja tulevaa lakia, joka panee direktiivin toimeen Suomessa.

Lisäksi kuullaan havainnollistavia esimerkkejä: miten saavutettavuuden merkitys näkyy käytännössä ja miten Kela ja Verohallinto ovat parantaneet verkkopalvelujensa saavutettavuutta?

Tilaisuuksien ajat ja paikat

  • 5.11. kello 12–16 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston auditoriossa osoitteessa Yliopistonkatu 38, Tampere. Tilaan on esteetön pääsy, mutta siellä ei ole induktiosilmukkaa.
  • 6.11. kello 9–13 Itä-Suomen aluehallintoviraston auditoriossa osoitteessa Hallituskatu 12–14, Kuopio. Tilaan on esteetön pääsy, mutta siellä ei ole induktiosilmukkaa.
  • 12.11. kello 12–16 Lounais-Suomen aluehallintoviraston auditoriossa osoitteessa Itsenäisyydenaukio 2, Turku. Tilaan on esteetön pääsy, ja siellä on induktiosilmukka.
  • 13.11. kello 9–13 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston auditoriossa osoitteessa Wolffintie 35, Vaasa. Tilaan on esteetön pääsy, ja siellä on induktiosilmukka.
  • 21.11. kello 12–16 Pohjois-Suomen aluehallintoviraston auditoriossa osoitteessa Linnankatu 1–3, Oulu. Tilaan on esteetön pääsy, mutta siellä ei ole induktiosilmukkaa.
  • 22.11. kello 9–13 Lapin ammattikorkeakoulun Viirinkankaantien auditoriossa osoitteessa Viirinkankaantie 1, Rovaniemi. Tilaan on esteetön pääsy, mutta siellä ei ole induktiosilmukkaa.
  • 28.11. kello 9–13 Etelä-Suomen aluehallintoviraston auditoriossa osoitteessa Ratapihantie 9, Helsinki. Tilaan on esteetön pääsy, ja siellä on induktiosilmukka.
  • 11.12. kello 12–16 osoitteessa Hakaniemenranta 6, Helsinki. Tilaan on esteetön pääsy, ja siellä ei ole induktiosilmukkaa. Tämä tilaisuus on ruotsinkielinen.

Tilaisuuksiin voi osallistua myös etäyhteydellä. Linkki lähetetään sähköpostitse ennen tilaisuuden alkua.

Lisätietoa, tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät osoitteesta www.avi.fi/saavutettavuus#kiertue. Samalle sivulle lisätään myöhemmin myös tallenteet Helsingin tilaisuuksista.

Sosiaalisessa mediassa aihe on esillä Twitter-tilillämme @saavutettava sekä tunnisteella #saavutettavuus.

Tervetuloa!


Päivitetty