Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2018

Valvonta paljasti puutteita hevoskuljetuksissa Rovaniemellä

Lappi

Lapin poliisilaitoksen liikenneryhmä, Lapin aluehallintoviraston läänineläinlääkärit ja Rovaniemen kaupungin valvontaeläinlääkäri järjestivät hevoskuljetusten valvonnan Rovaniemellä Mäntyvaaran ravien yhteydessä 30.9.2018. Poliisit tarkastivat kuljettajien ja ajoneuvojen kunnon, eläinlääkärit puolestaan hevoset ja niiden kuljetustilat.

Valvontaan osallistuneita viranomaisia ja poliisiautoja.

Päivän aikana tarkastettiin yhteensä 49 raveihin saapunutta hevoskuljetusajoneuvoa. Niiden joukossa oli ajoneuvoja, joissa ei käytetty vaadittavaa ajopiirturia, ajoneuvovero oli erääntynyt, ajoneuvo oli katsastamaton tai poistettu liikennekäytöstä. Kolmen kuljettajan ajo-oikeus ei riittänyt ajoneuvon tai ajoneuvoyhdistelmän kuljettamiseen. Pienemmistä rikkomuksista kirjattiin yhteensä seitsemän sakkoa tai rikesakkoa sekä seitsemän kirjallista huomautusta.

- Hevosten kuljetuskuntoisuus oli hyvä. Sen sijaan kuudesta kuljetusajoneuvosta puuttui merkintä eläinkuljetuksesta, viidessä ajoneuvossa oli irtoesineitä eläinten kuljetustilassa, viidellä hevosella ei ollut mukana hevosten tunnistusasiakirjaa ja kolmesta ajoneuvosta puuttui pelastusvälineistöä, läänineläinlääkäri Harri Rinne kertoo.

- Yhteenvetona voidaan todeta, että valvonnalle oli selvästi tarvetta. Haluankin muistuttaa kuljettajia heidän velvollisuudestaan olla selvillä eläinkuljetuksiin liittyvistä lainsäädännön vaatimuksista.

Lisätietoja:

Harri Rinne
läänineläinlääkäri
Lapin aluehallintovirasto
p. 0295 017 379
etunimi.sukunimi@avi.fi


Päivitetty