Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Liikkuva koulu -palkinto Nurmijärven kunnalle

Etelä-Suomi

Vuoden 2018 Etelä-Suomen alueellinen Liikkuva koulu -palkinto on myönnetty Nurmijärven kunnalle. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valitsi yhdessä Opetushallituksen kanssa palkinnonsaajan. Valinta tehtiin liikunnan aluejärjestöjen yksimielisen esityksen pohjalta.  Palkinnon suuruus on 2 500 euroa, ja se on tarkoitettu oppilaiden tai koko kouluyhteisön liikkumisen edistämiseen. Palkinto myönnetään veikkausvoittovaroista.

Nurmijärven kunta on kehittänyt pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti koulujen toimintakulttuuria liikunnallisemmaksi. Työssä on lähdetty liikkeelle koulujen omasta näkökulmasta ja heidän toiveitaan kuunnellen. Toimintaa on rakennettu poikkihallinnollisella yhteistyöllä opetustoimen, liikuntatoimen, nuorisopalveluiden sekä varhaiskasvatuksen kanssa. 
 


Nurmijärven yhteiskoulun itse tehty kaukalo. Kuva: Ari Murole
 

Toimintavalikoimassa on mm. harrastusiltapäivät, jotka järjestetään yhteistyössä urheiluseurojen ja Nurmijärven opiston kanssa. Tarjolla on ollut myös keppicrossia, jossa yhdistyvät liikunnan riemu ja itse tekemisen sekä oppimisen ilo.
 


Vuotuinen keppicrossi-tapahtuma. Kuva: Ari Murole.
 

Nurmijärven kunnan Liikkuva koulu -koordinaattori on innokas joukkuepelaaja, joka tekee laadukasta yhteistyötä monien eri tahojen kanssa sekä jakaa asiantuntijuuttaan esimerkillisesti myös muihin kuntiin.

Liikkuva koulu


Lisätietoja:
ylitarkastaja Kristian Åbacka, p. 0295 016 537
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI

                                  


Päivitetty