Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Liikkuva koulu -palkinto Jyväskylän kaupungille

Länsi- ja Sisä-Suomi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat myöntäneet alueellisen Liikkuva koulu -palkinnon Jyväskylän kaupungille. Jyväskylässä on kehitetty esimerkillisesti ja pitkäjänteisesti Liikkuva koulu -toimintaa.  Jon Salminen ja Tella Vuolle-Oranen vastaanottivat 2 500 euron suuruisen palkinnon Jyväskylän kaupungin puolesta 5.11.2018.

Jyväskylän kaupunki on tehnyt usean vuoden ajan pitkäjänteistä työtä lisätäkseen lasten ja nuorten liikkumismahdollisuuksia ja liikkumista koulupäivän aikana. Kaupunki on ollut mukana Liikkuva koulu -hankkeessa vuodesta 2010. Hankkeeseen on ajan myötä otettu mukaan yhä useampia kouluja. Tällä hetkellä kaikki perusopetuksen koulut ovat mukana toiminnassa ja kaikkia kouluja tuetaan yhdenvertaisesti liikkuva koulu -toiminnan kehittämisessä.

Oppitunteja ja opetuskäytäntöjä on muutettu toiminnallisemmiksi, oppilaiden vanhempia on informoitu liikkumisen tärkeydestä ja kouluissa on lisätty oppilaiden omaa osallisuutta. Oppimisympäristöjä on kehitetty aktiivisemmaksi ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa on tiivistetty.  

Liikkuva koulu -hanke on yksi Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeista. Sen tavoitteena on luoda kouluihin liikunnallista toimintakulttuuria perinteisen liikunnan opetuksen lisäksi.  Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi vuonna 2018 yhteensä 7 miljoonaa euroa Liikkuva koulu -toiminnan tukemiseen.

Liikkuva koulu


Lisätietoja:
liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm, puh. 0295 018 822
etunimi.sukunimi@avi.fi
Länsi- ja Sisä-Suomen AVI

 


Päivitetty