Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Hyviä uutisia Itä-Suomesta - Joroisten kunnalle kunniakirja esimerkillisestä toiminnasta lasten ja nuorten henkisen hyvinvoinnin tukemiseksi kouluyhteisössä

Itä-Suomi

Itä-Suomen aluehallintovirasto luovutti maanantaina 3.12.2018 Joroisissa kunniakirjan Joroisten kunnalle esimerkillisestä toiminnasta lasten ja nuorten henkisen hyvinvoinnin tukemiseksi kouluyhteisössä.

Joroisten kunta on esimerkillisesti lähtenyt puuttumaan ennaltaehkäisevästi oppilaiden henkiseen pahoinvointiin. Laki edellyttää oppilas- ja opiskelijahuoltopalveluiden ja eri tukimuotojen järjestämistä. Lähtökohtaisesti opiskeluhuolto on moniammatillista ja poikkihallinnollista toimintaa. Se, että psykologin ja psykiatrisen sairaanhoitajan, psyykkarin palvelut on järjestetty osana kouluyhteisöä - on erityistä.

Joonas Hänninen, Kari Lehtola, Sirkka Jakonen, Kimmo Ihalainen, Jaakko Kuronen.

Tunnustuksen vastaanottivat koulun aamunavauksen yhteydessä Joroisten kunnan edustajat. Kuvassa oikealta kunnanjohtaja Joonas Hänninen, opetustoimen ylitarkastaja Kari Lehtola (AVI), ylijohtaja Sirkka Jakonen (AVI), hallituksen puheenjohtaja Kimmo Ihalainen sekä sivistysjohtaja Jaakko Kuronen.

Valvontaviranomaisen toiminnasta useimmin uutisiin päätyvät tapaukset, jolloin on havaittu epäkohtia tai puutteita lainsäädännön noudattamisessa. Itä-Suomen aluehallintoviraston toimintaan kuitenkin kuuluu vahvasti myös vuorovaikutteinen ohjaus ja arviointi jälkikäteisen valvonnan ohella. Siksi haluamme näin nostaa esiin Joroisten edistyksellisen toimintamallin, kannustaen jatkamaan hyvää työtä Itä-Suomen hyvinvoinnin edistämiseksi, totesi Sirkka Jakonen.

Kouluterveystutkimuksen ja muidenkin tutkimusten mukaan lasten ja nuorten henkinen pahoinvointi ja erilainen oireilu on lisääntynyt ja se näkyy myös koulussa. Henkinen pahoinvointi vaikuttaa opiskeluun, oppimiseen ja ihmissuhteisiin.

Toivotan onnea ja menestystä käynnistämällenne uudelle toiminnalle ja toimintamallin edelleen kehittämiselle. Oppilaiden osallisuus ja kuulluksi tuleminen ovat ensiarvoisen tärkeää tässäkin toiminnassa, onnitteli ylijohtaja Sirkka Jakonen Joroisten kuntaa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto päätti vuoden alussa nostaa esiin hyviä uutisia Itä-Suomesta. Hyvät uutiset Itä-Suomesta ovat nostoja positiivisista asioista, joita on tapahtunut Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon tai Etelä-Savon maakuntien alueilla. Asioita, joita Itä-Suomen aluehallintovirasto pitää tärkeänä oman tehtäväkenttänsä näkökulmasta - hyvinvointia, tasa-arvoa ja turvallisuutta Itä-Suomessa edistäen. Hyvä uutinen huomioidaan kunniakirjalla ja vuodenaikaan sopivalla kukkakimpulla.

Lisätietoja
ylijohtaja Sirkka Jakonen, p. 0295 016 900, etunimi.sukunimi@avi.fi,
Itä-Suomen aluehallintovirasto

 


Päivitetty