Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Fortum Environmental Construction Oy käsittelee jätettä kaatopaikkakelpoiseksi koeluontoisesti Porin Mäntyluodon jätteenkäsittelylaitoksella

Etelä-Suomi

Aluehallintovirasto on antanut 28.9.2018 päätöksen Fortum Environmental Construction Oy:n koeluonteisesta toiminnasta Porin Mäntyluodon jätteenkäsittelylaitoksella. Lupa on voimassa määräaikaisesti 1.10.2018–31.3.2019.

Päätöksen mukaan Fortum Environmental Construction Oy saa käsitellä jätteenpoltossa syntyvää APC-jätettä ja tuhkaa siten, että ne voidaan tehdä kaatopaikkakelpoisiksi. Käsiteltävä jätemäärä on alle 2 % laitoksen kokonaiskäsittelykapasiteetista. Koeluonteisen toiminnan aikana laitokselta ei johdeta prosessijätevesiä mereen. Aluehallintovirasto on määrännyt päätöksessään, että yhtiön on asetettava 136 000 euron suuruinen, jätteenkäsittelyä koskeva vakuus.

Päätös on luettavissa aluehallintoviraston lupatietopalvelusta.

Lisätietoja:

Kari Pirkanniemi
ympäristöneuvos
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
p. 0295 016 425
etunimi.sukunimi@avi.fi


Päivitetty