Tiedotteet 2018

Tälle sivulle on koottu vuonna 2018 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2018

Alueellinen maanpuolustuskurssi alkaa 5.11.2018 Tuusulassa: teemana yhteiskunnan kokonaisturvallisuus

Etelä-Suomi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Panssariprikaati järjestävät alueellisen maanpuolustuskurssin viranomaisten, elinkeinoelämän ja järjestöjen avainhenkilöille. Osallistujat Tuusulassa maanantaina 5.11. alkavalle kurssille tulevat Kanta- ja Päijät-Hämeen alueilta. Kurssin johtajina toimivat ylijohtaja Minna Karhunen ja Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Pertti Posti.

Viiden kurssipäivän aikana käsitellään ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa sekä eri toimialojen varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Luentojen ja ryhmätöiden ohella kurssilaisten ohjelmaan kuuluvat tutustumiskäynnit Päijät-Hämeen pelastuslaitokseen Lahdessa sekä Panssariprikaatiin Hämeenlinnassa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella järjestetään viiden päivän mittaisia kursseja tänä vuonna kuusi, joista yksi Panssariprikaatin ja Hämeen aluetoimiston alueella. Vastaavia alueellisia maanpuolustuskursseja järjestetään kaikkien aluehallintovirastojen toimialueilla.

*************************************************************************************************
Etelä-Suomen CXXXV alueellisen maanpuolustuskurssin avaustilaisuus on maanantaina 5.11. klo 9.00 Puolustusvoimien kurssikeskuksessa Tuusulassa. Johtaja Tommi Laurinen ja Panssariprikaatin apulaiskomentaja, eversti Pertti Posti pitävät avauspuheenvuorot.

Puolustusvoimien kurssikeskus sijaitsee osoitteessa Rantatie 66, Tuusula. Paikalla on kahvitarjoilu klo 8.30 - 8.55.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen!

*************************************************************************************************

Mikä on alueellinen maanpuolustuskurssi?

Alueellisilla maanpuolustuskursseilla annetaan yleiskuva Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaisturvallisuuden eri alojen valmiudesta. Opetuksessa keskitytään alue- ja paikallistason varautumiseen yhteiskunnan häiriötilanteissa, suuronnettomuuksissa sekä sotilaallisissa uhkatilanteissa. Elintärkeiden toimintojen osa-alueina käsitellään erityisesti sisäistä turvallisuutta, väestön toimintakykyä ja palveluita, henkistä kriisinkestävyyttä, puolustuskykyä sekä talouden, infrastruktuurin ja huoltovarmuuden toimivuutta.

Omalta osaltaan alueelliset maanpuolustuskurssit edistävät alueen viranomaisten sekä häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa keskeisiä tehtäviä hoitavien henkilöiden sekä heidän edustamiensa yhteisöjen yhteistoimintaa.

Opetuksen kohderyhminä ovat johtavissa asemissa olevat sekä varautumisen ja toiminnan kannalta keskeisissä tehtävissä toimivat henkilöt. Kutsu perustuu yleensä työnantajan tai yhteisön esitykseen.

Lisätietoja:
Tommi Laurinen
johtaja
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
p. 0295 016 144
etunimi.sukunimi@avi.fi


Päivitetty