Tiedotteet 2016

Tälle sivulle on koottu vuonna 2016 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Ylijohtaja Terttu Savolainen KELAn hallituksen puheenjohtajaksi

Kelan valtuutetut nimittivät Kelalle uuden hallituksen toimikaudeksi 1.1.2017–31.12.2019. Hallituksen puheenjohtajaksi valtuutetut nimesivät ylijohtaja Terttu Savolaisen ja varapuheenjohtajaksi puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon.

 

Terttu Savolaisen mielestä KELA on vahva ja moderni sosiaaliturvan toimeenpanija, joka on  kaikkien Suomessa asuvien arjessa ja elämän muutoksissa tukena aina syntymästä vanhuuteen

 

"KELAN hallituksen yksi tärkeä tehtävä on huolehtia, että KELAn palvelut ovat yhdenvertaisesti kaikkien ulottuvilla." Savolaisen mielestä sähköiset palvelut ovat tulleet entistä tärkeämmiksi, sillä asiakkaat jo 60 prosenttisesti hoitavat asiansa digitaalisesti.  Toisaalta Savolainen korostaa myös, että kattavaa noin 300 toimipaikan verkkoa tarvitaan jatkossakin varsinkin, kun toimeentulotukien maksatus siirtyy kunnista KELAan ensi vuoden alussa. "Tähän siirtoon KELA on hyvin valmistautunut palkkaamalla 750 uutta työntekijää, luomalla sähköisen käsittelyjärjestelmän ja panostamalla puhelinpalveluun. Uskon, että siirto osoittautuu monella tapaa onnistuneeksi. Erityisesti asiakkaan asiointi helpottuu, kun KELAlla on perustiedot asiakkaasta jo olemassa. "

 

Uuden SOTEn toimeenpanossa tulisi Savolaisen mielestä  hyödyntää KELAn osaamista ja toimivia, kehittyneitä tietojärjestelmiä. "KELAn järjestelmien kautta kulkee miljoonia maksutapahtumia ja KELAlla on myös kattavat sähköiset yhteydet terveydenhuollon tuottajiin ja ammatinharjoittajiin." 

 

KELA tiedotti uuden hallituksen kokoonpanosta keskiviikkoiltana.

 

Kelan hallitukseen nimitettiin seuraavat henkilöt:

 

sosiaali- ja terveysministeriöstä ylijohtaja Raimo Ikonen
työnantajakeskusjärjestöistä johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari

palkansaajakeskusjärjestöistä työelämäasioiden johtaja Saana Siekkinen
maa- ja metsätaloustuottajien keskusjärjestöistä verojohtaja Timo Sipilä (MTK)
ylijohtaja Terttu Savolainen (uusi)

puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (uusi)
toimitusjohtaja Pentti Itkonen (uusi)

toimitusjohtaja Riitta Särkelä 

toimitusjohtaja Taru Tujunen ja

yleislääketieteen professori Mauno Vanhala (uusi).

Kelan henkilöstön edustajana, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus, jatkaa puheenjohtaja Heli Martinmäki (Kelan toimihenkilöt ry).


Päivitetty