Tiedotteet 2016

Tälle sivulle on koottu vuonna 2016 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Yhteistyömuistio allekirjoitettu Itä-Suomen aluehallintoviraston ja Karjalan tasavallan välillä

Itä-Suomi

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Elli Aaltonen ja Karjalan tasavallan päämies Aleksandr Hudilainen allekirjoittivat joulukuussa Itä-Suomen aluehallintoviraston ja Karjalan tasavallan alueiden välisen yhteistyömuistion vuosille 2017 - 2018.

Muistiossa Itä-Suomen aluehallintovirasto ja Karjalan tasavalta pitävät tärkeänä edistää toimivaltansa puitteissa alueidensa välistä yhteistyötä muun muassa opetustoimen, sosiaali- ja terveystoimen sekä hallinnon hyvien käytänteiden jakamisessa. Muistion pohjalta halutaan lisäksi edistää suomen ja venäjän kielten oppimista Karjalan tasavallan ja Itä-Suomen oppilaitoksissa. Myös suomalais-ugrilaisten sukukansojen välistä kulttuurivaihtoa halutaan tukea yhteistyötä rakentaen.

Yhteistyö Karjalan tasavallan kanssa on alkanut vuonna 1992 ja viimeksi yhteistyömuistio allekirjoitettiin vuonna 2012. Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt Karjalan tasavallan kanssa yhteistyötä mm. opetusalalla ja nuorisoalalla sekä aikaisemmin myös pelastusalalla sekä sosiaali- ja terveysalalla. Syyskuussa muun muassa järjestettiin yleissivistävän alan opettajien kehittämisseminaari Petroskoissa. Seminaariin osallistui Venäjän puolelta Suomen kielen opettajia. 

Lisätietoja
neuvotteleva virkamies Tuula Kääriäinen, p. 0295 016 849, etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty