Tiedotteet 2016

Tälle sivulle on koottu vuonna 2016 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Anniskelutoiminnassa käytettävien luottojärjestelyjen lainmukaisuuteen tulee kiinnittää huomiota

Etelä-Suomi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut Lammin Sahti Oy:lle huomautuksen alkoholilain ja sen nojalla annettujen säännösten rikkomisesta. Viime heinäkuussa Helsingissä järjestetyssä Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtumassa asiakkaille oli tarjottu rannekkeita, joiden avulla alkoholia oli voinut ostaa laskulle. AfterPay-lähimaksuvälineellä pystyi maksamaan ostoksia kerryttämällä niitä avoimelle laskulle koko tapahtuman ajan.

Alkoholilain mukaan alkoholijuomaa ei saa anniskella velaksi, panttia vastaan tai vaihtokaupalla. Anniskelu velaksi on kuitenkin sallittua yhteisöille, hotellissa asuvalle matkustajalle tai muutoin yksityishenkilölle Valviran hyväksymiä luottojärjestelyjä noudattaen. Velaksi anniskelu on myös sallittua, mikäli maksun periminen käteisellä juhla-, edustus- tai muun vastaavan tilaisuuden laadun tai laajuuden vuoksi tuottaisi kohtuutonta hankaluutta. Suuret Oluet - Pienet panimot -tapahtumassa maksaminen oli mahdollista joko AfterPay -maksuvälineellä tai käteisellä.

Suomessa järjestetään vuosittain useita Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtumaan rinnastettavia tilaisuuksia, jossa anniskelu tapahtuu alkoholilainsäädännössä sallittujen maksujärjestelyiden mukaisesti. Aluehallintovirasto katsoo, että maksun periminen käteisellä tai hyväksytyillä maksujärjestelyillä ei olisi tuottanut Lammin Sahti Oy:lle kohtuutonta hankaluutta.


Lisätietoja:
ylitarkastaja Riku-Matti Lehikoinen, puh. 0295 016 155
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI

 

 


Päivitetty