Tiedotteet 2015

Tälle sivulle on koottu vuonna 2015 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2015

Ylijohtaja Minna Karhuselle Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ansioristi

Etelä-Suomi

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ry (SPEK) luovutti 2.12.2015 varautumisseminaarissaan ylijohtaja Minna Karhuselle Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ansioristin.

Ylijohtaja Minna Karhunen on toiminut uransa aikana merkittävästi edistäen kansallista, alueellista ja paikallista turvallisuutta muun muassa kansanedustajana, kunnan erilaisissa johtotehtävissä sekä nyt Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajana. Aluehallintovirasto yhteensovittaa alueellista varautumista ja siihen liittyvää yhteistyötä, tukee kuntien valmiussuunnittelua, edistää alueellista ja paikallista turvallisuussuunnittelua, järjestää valmiusharjoituksia sekä alueellisia maanpuolustuskursseja. Ylijohtajana Karhunen on tukenut ja edistänyt merkittävästi pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueen työtä, ottanut julkisesti kantaa pelastustoimen ja kuntien puolesta kokonaisturvallisuuden toimijoina ja tukenut vahvasti laajassa verkostossaan väestönsuojelun tavoitteita. 

Entisenä kuntajohtajana Karhunen tuntee pelastustoimen haasteet. Hän on luonut nopeasti hyvät ja luottamukselliset suhteet toimialueen pelastustoimen johtoon ja ollut rakentamassa pelastustoimen alueiden ja valtionhallinnon yhteistyötä sekä pelastustoimen että varautumisen kysymyksissä.

Karkkilan kaupunginjohtajana hän on toiminut Länsi-Uudenmaan pelastustoimen kehittämiseksi ja edelleen Järvenpään kehitysjohtajana hän on vaikuttanut merkittävästi Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen Järvenpään pelastusasema -hankkeeseen ja muun muassa aseman sijoittumiseen pelastustoimen kannalta edulliselle paikalle.

Lisätietoja
Johtaja Kimmo Kohvakka, p. 0295 016 244
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI


Päivitetty

Oikopolut