Tiedotteet 2015

Tälle sivulle on koottu vuonna 2015 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

SPR:n Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan piireille Turvallisuusteko 2015 -kunniakirja

Itä-Suomi

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Turvallisuusteko 2015 -kunniakirjan SPR:n Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan piireille aktiivisesta ja nopeasta vapaaehtoistyöstä maahanmuuttajille tarkoitettujen hätämajoitus- ja vastaanottokeskusten käynnistämisestä ja toiminnasta.

 SPR:n Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Kaisu Haataja otti vastaan kunniakirjan ja onnittelut Joensuussa 8.12.2015.

Savo-Karjalan SPR on osoittanut maahanmuuttotilanteessa hyvää strategista tilanteen johtamista ja aktiivista operatiivista toimintaa. Itä-Suomen kolmen maakunnan alueelle on syyskuun 2015 jälkeen tullut noin 1 000 turvapaikanhakijaa. Itä-Suomessa ei millään olisi viranomaisvoimin kyetty organisoimaan hätä- ja vastaanottokeskuspaikkoja, käynnistämään toimintaa ja saamaan vapaaehtoistyötä koordinoidusti liikkeelle ilman SPR:n vastuullista ja merkittävää roolia.  SPR on Itä-Suomessa toiminnallaan osoittanut vapaaehtoisjärjestön voiman ja nopeuden sekä merkittävän roolin hyvinvointiyhteiskunnassamme.

Itä-Suomen aluehallintovirasto myöntää vuosittain Turvallisuusteko –kunniakirjan toimialueellaan. Myöntämisperusteina ovat mm. ainutlaatuinen ja esimerkillinen turvallisuusteko tai -asia, pitkän ajan vankkumaton työ turvallisuuden puolesta ja kansalaisten turvallisuustietoisuuden lisääminen.

 

Lisätietoa:
ylijohtaja Elli Aaltonen, p. 029 501 6868, etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty