Tiedotteet 2015

Tälle sivulle on koottu vuonna 2015 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2015

 

 

 

 

 Aluehallintovirasto on myöntänyt kauppojen aukioloon poikkeuslupia itsenäisyyspäiväksi ja joulun pyhiksi eri puolille Suomea

Parturi-kampaamot Helsingin seudun kauppakamarin toimialueella ja Pirkanmaan alueella saivat poikkeusluvan aukioloon itsenäisyyspäivänä (Helsingin seudun ja Tampereen kauppakamarien hakemukset).

Joulun ajalle myönnettiin poikkeuslupia yksittäisille liikkeille ja kauppakeskuksille eri puolille Suomea (Lappi, Etelä-Suomi, Länsi- ja Sisä-Suomi, Pohjois-Suomi).

Vähittäiskauppojen aukioloa koskevat poikkeuslupahakemukset ovat koskeneet joko yksittäistä juhlapäivää esim. itsenäisyyspäivää tai laajempaa ajankohtaa, joka kattaa joulupäivät.

Lisäksi rajakunnille Lapissa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa poikkeuslupa on myönnetty vuoden jokaiselle päivälle.

Ammattimaista vähittäiskauppaa ei saa harjoittaa kirkollisena juhlapäivänä, vapunpäivänä, äitienpäivänä, isänpäivänä eikä itsenäisyyspäivänä eikä myöskään kello 18:n jälkeen uudenvuodenaattona ja vapun aattona. Myös kello 12:n jälkeen jouluaattona ja juhannusaattona tämä on kiellettyä.

Aluehallintovirasto voi erityisestä syystä sallia vähittäiskaupan harjoittamisen muinakin kuin säädettyinä aikoina. Erityisenä syynä pidetään liikkeen sijaintiin, matkailuun, yleisötapahtumaan tai vastaavaan tilanteeseen liittyvää tekijää, joka vaikuttaa palvelujen kysyntään. Lupa voidaan myöntää joko määräajaksi tai toistaiseksi.

Vähittäiskaupan sekä parturi- ja kampaamoliikkeen aukioloajoista annettu laki mahdollisesti kumotaan. Hallituksen esitys on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä.
 

Lisätietoja:

Lakimies Juha Lämsä, p. 0295 017 370
Ylitarkastaja Mariana Lantto, p. 0295 017 373
 

 


Päivitetty

Oikopolut