Tiedotteet 2015

Tälle sivulle on koottu vuonna 2015 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2015

Kun nuoren elämä menee lukkoon – Välittämisen koodi avaa

Länsi- ja Sisä-Suomi

Välittämisen koodi on palvelu, jossa 0 – 28-vuotiaille lapsille, nuorille ja heidän perheilleen tarjotaan tukea arjen pulmiin ja elämän haasteisiin. Apua antamassa on ensisijaisesti etsivä nuorisotyö, joka selvittää tarvittavia tukitoimia yhdessä lapsen ja nuoren kanssa ja edelleen suostumuksella moniammatillisena yhteistyönä. Yhteistyöpyyntöjen, huolen, ilmaisijana ovat nuoret, lasten ja nuorten huoltajat sekä viranomaistahot ja kolmannen sektorin vapaaehtoisjärjestöt.

Välittämisen koodi on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston aivoriihen tulos, jossa pyrittiin tarjoamaan varhaisen ja välittömän avun suomalainen toimintamalli syrjäytymisen estämiseksi. Työtä on kehitetty edelleen yhteistyössä nuorten ja laajan viranomais- ja järjestöjoukon kanssa.
 

Välittämisen koodin suojelijana eduskunnan II varapuhemies Paula Risikko

Välittämisen koodi otettiin käyttöön keväällä 2015 Seinäjoella ja kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Kesän aikana koodin löysi jo moni nuori ja sai apua tavoitteen mukaisesti, omilla ehdoillaan. Talvikauden aikana projekti on tarkoitus ulottaa myös muihin Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntiin. Projekti on saanut jatkoaikaa vuoden 2016 loppuun saakka. Toiminnan perusteena oleva nuorisolaki on myös parhaillaan uudistumassa.

Eduskunnan II varapuhemies Paula Risikko on työurallaan kohdannut useita henkilöitä ja tarinoita, missä kaikki ei sujunut toivotulla tavalla. Kehittämistarpeita on koettu olevan muun muassa palveluverkostossa ja toimintamalleissa. Tarpeena on tarjota kansalaisille palveluja siten, että ihminen on keskiössä ja kokonaisvastuu asiakkuudesta on palvelutaholla. Välittämisen koodi on pureutunut tähän haasteeseen ja Paula Risikko toimii välittömän ja varhaisen toimintamallin suojelijana.

RoadShow: yksi ongelma – monta näkökulmaa

Välittämisen koodin lähtökohtia ja tarpeita taustoittava Road Show starttaa Tampereelta 26.11.2015 ja kiertää Vaasan ja Kokkolan kautta Jyväskylään. Seminaarissa kuullaan Välittämisen koodin toimintaperiaatteiden lisäksi erään nuoren tarina hänen äitinsä kertomana sekä poliisin rikoksia ennaltaehkäisevästä työstä nuorten parissa. Puheenvuoron käyttää myös puolustusvoimien aluetoimiston edustaja, joka törmää syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin miehiin armeijan kutsunnoissa. Tilaisuuden avaus- ja päätöspuheenvuoron käyttää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Jorma Pitkämäki.

RoadShow-paikkakunnat

Tampere: 26.11.2015 klo 10-13.30 Sisä-Suomen poliisilaitos, Tampereen pääpoliisiasema, Sorinkatu 12, auditorio
Vaasa: 30.11.2015 klo 10-13.30 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Wolffintie 35, auditorio
Kokkola: 2.12.2015, klo 10-13.30 Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, Närvilänkatu 10, auditorio
Jyväskylä: 3.12.2015 klo 10.00-13.30 Sisä-Suomen poliisilaitos, Jyväskylän poliisiasema, Urhonkatu 1, auditorio

Työ on osa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kokonaisturvallisuustyötä.
 

Lisätiedot:

www.välittämisenkoodi.fi

Hallintojohtaja Johanna Sorvettula, p. 044 415 6100, johanna.sorvettula(at)epshp.fi
Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Projektipäällikkö Minna Koivuluoma, p. 050 382 3336, minna.koivuluoma(at)eptek.fi
Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Kehitys- ja strategiapäällikkö Marja-Riitta Vest, p. 0295 018 507, marja-riitta.vest(at)avi.fi
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty

Oikopolut