Tiedotteet 2015

Tälle sivulle on koottu vuonna 2015 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistykselle Viestinnän teko -kunniakirja Pohjois-Karjalassa

Itä-Suomi

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt vuoden 2015 Viestinnän teko -kunniakirjan Pohjois-Karjalassa Moi-infokirjeelle. Infokirje välittää kootusti ja tehokkaasti tietoa Pohjois-Karjalan monikulttuurisuustoiminnasta ja maahanmuuttajatyöstä. Moi-infokirje on edesauttamassa yhdenvertaista ja tasa-arvoista viestintää myös eri kielillä. Sähköistä Moi-infokirjettä toimittaa Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys ry.
 

Kunniakirjan ottivat vastaan Hanna-Leena Partinen Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistyksestä ja Ville Elonheimo Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistyksestä.

Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys ry toimittaa Moi-infokirjettä, joka ilmestyy noin kerran viikossa internetissä. Info-kirjettä tehdään yhteistyössä Pohjois-Karjalan sosiaaliturvayhdistyksen kanssa. Kirjeen voi tilata myös uutiskirjeen tapaan omaan sähköpostiin. Kirje tiedottaa Pohjois-Karjalan alueen monikulttuurisuuteen liittyvistä asioista ja tapahtumista. Tiedotusta on suomeksi sekä tarpeen ja kohderyhmän mukaan myös muilla kielillä, esim. englanniksi ja venäjäksi. 

Moi-infokirjeen yhteiskunnallinen merkitys on tärkeä erityisesti alueella asuville ulkomaalaisille, maahanmuuttajille sekä eri kulttuurien ja kansainvälisten asioiden kanssa toimiville kansalaisille, yhteisöille ja viranomaisille. Sen kautta eritaustaiset väestöryhmät voivat saada äänensä kuuluviin ja viestin niille tahoille, jotka toimivat monikulttuuristen ja kansainvälisten asioiden parissa.

Moi-infokirjeen merkitys korostuu erityisesti nyt, kun Suomeen saapuu entistä enemmän ihmisiä eri lähtömaista ja kulttuuritaustoista. Monikulttuurisen ja kansainvälisen viestinnän tarve tulee lähivuosina entisestään lisääntymään. Moi-infokirje on jo luonut hyvän viestintäkanavan ja -käytännön, jota voi kehittää ja muokata edelleen tarpeen mukaan.

Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntää vuosittain kolme Viestinnän teko -kunniakirjaa. Yhden kullekin toimialueensa maakunnan alueelle: Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon alueelle.  

Viestinnän teko -kunniakirja myönnetään yksityiselle henkilölle, yhteisölle, yritykselle, ryhmälle tai organisaatiolle, joka viestinnän toimenpitein on tukenut aluehallintoviraston keskeisten tavoitteiden eli oikeusturvan, hyvinvoinnin tai turvallisuuden toteutumista.

 

Lisätietoja:
ylijohtaja Elli Aaltonen, p. 029 501 6868, etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty