Tiedotteet 2015

Tälle sivulle on koottu vuonna 2015 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2015

Etelä-Suomen aluehallintovirastolta lähes 3,9 miljoonaa euroa nuorten työpajatoimintaan

Etelä-Suomi

Etelä-Suomen aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimi on myöntänyt 3 875 000 euroa nuorten työpajatoimintaan. Valtionavustusta sai 45 organisaatiota Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla. Avustuksensaajat ovat kuntia, kuntayhtymiä, säätiöitä ja yhdistyksiä. Rahaa käytetään ensisijaisesti ohjaajien ja valmentajien palkkaamiseen. Etelä-Suomen työpajoissa työskentelee nuorten hyväksi seuraavan vuoden aikana noin 350 ammattilaista.

Nuorten työpajatoiminnan kustannusarvioiden yhteissumma oli hakemuksissa noin 17 miljoonaa euroa, josta haettua avustusta oli noin 6 miljoonaa.

Valtionavustusta saavalla toiminnalla voidaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella tukea arviolta 5 000 työpajatoiminnassa olevaa nuorta. Kohderyhmänä ovat ensisijaisesti koulutuksen ja työelämän ulkopuolella tai muulla tavoin syrjäytymisvaarassa olevat nuoret. Nuorten työpajojen tulee toimia nuorisolähtöisesti, samalla toteuttaen hyvää moniammatillista ja monialaista yhteistyötä.

 

Liite:
Nuorten työpajatoimintaan myönnetyt avustukset (pdf, 5 kt)

 

Lisätietoja:
suunnittelija Tiina Mattila, puh. 0295 016 555
kulttuuriyksikön päällikkö Sanna Puura, puh. 0295 016 561
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI

 

 

 

 


Päivitetty