Tiedotteet 2014

Tälle sivulle on koottu vuonna 2014 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2014

Savitaipaleen Europaeuksen koululle palkinto Liikkuva koulu -toiminnasta

Etelä-Suomi

Ministeri Carl Haglund on myöntänyt vuoden 2014 Liikkuva koulu -koulupalkinnon Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueella toimivalle Savitaipaleen Europaeuksen koululle. Palkinto luovutetaan Kouvolassa tiistaina 18.11.2014.

Savitaipaleen Europaeuksen koulu on ollut mukana kehittämässä Liikkuva koulu -toimintaa pilottihankevaiheesta lähtien. Koulu on kehittänyt erityisesti yläkoulun liikunnallista toimintakulttuuria ja onnistunut muun muassa kutsukerhon ja oppilasvetoisen välituntiliikunnan vakiinnuttamisessa. Kutsukerhot on suunnattu erityisesti vähän tai riittämättömästi liikkuvien tavoittamiseen. Kerhojen sisältö on suunniteltu terveysliikunnan ja fyysisen toimintakyvyn parantamisen näkökulmiin perustuen.

Koulu on innovoinut koulupäivää aktivoivia toimintatapoja ja on niiden kehittämisessä edelläkävijä: koulu kehitti suurin pudottaja -liikuntatempauksen (kestävyysliikuntaa, pudottaminen tarkoittaa suoritukseen käytettyä aikaa), on myös osallistunut joustavan koulupäivän kokeiluun 1-luokilla ja yläkoulussa toimii valinnainen kielten ryhmä, joka on jääkiekkokerho englanniksi ja ruotsiksi. Koulussa on käytössä pidennetty toimintavälitunti. Koulun liikuntaolosuhteita on kehitetty muun muassa rakentamalla väestösuojaan taukoliikuntatila. Lisäksi koulukeskuksen pihaan on rakennettu kunnan toimesta lähiliikuntapaikka.

Koulun aktiiviopettajat ovat omatoimisesti ja Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry:n mentoreina verkostoituneet maakunnassa ja valtakunnallisesti jakaen osaamistaan muille kouluille. Europaeuksen koulu on toiminut Etelä-Karjalassa koulupäivän aktivoimisen lippulaivana ja omalla esimerkillään innostanut muita kouluja ja myös liikunnan aluejärjestöä toiminnan levittämiseen.

Kuusi koulua sai alueellisen Liikkuva koulu –koulupalkinnon

Urheiluasioista vastaava ministeri Carl Haglund on myöntänyt vuoden 2014 Liikkuva koulu -koulupalkinnot Tampereen Pyynikin yläkoululle, Liedon Ilmaristen yhtenäiskoululle, Ivalon ala-asteelle, Savitaipaleen Europaeuksen koululle, Sotkamon Salmelan koululle ja Kuopion Pihkainmäen koululle.

Kukin koulu sai 2 000 euron rahapalkinnon. Esityksen palkittaviksi oman alueensa vuoden Liikkuvaksi kouluksi ovat tehneet aluehallintovirastot ja niiden liikuntaviranhaltijat yhteistyössä alueellisten liikuntajärjestöjen kanssa.


Lisätietoja: johtaja Ullrike Hjelt-Hansson, puh. 0295 016 551
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen AVI

 


Päivitetty

Oikopolut