Tiedotteet 2014

Tälle sivulle on koottu vuonna 2014 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2014

Get a Life ! mukana Know how messuilla myös tänä vuonna (Länsi- ja Sisä-Suomi)

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ja Pohjanmaan Expon,  sekä  lukuisten yhteistyökumppaneiden työ nuorten tulevaisuuden hyväksi näkyy Mustasaaren Botniahallissa 19.-20.11.2014 järjestettävillä Know How-messuilla nyt toista kertaa. Tänä vuonna Get a  Life !- alue jakaantuu erillisen käytävän molemmin puolin ja sen varrella niin nuorilla , vanhemmilla kuin kasvatustyötä tekevilläkin, on mahdollisuus päästä puheisiin eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Käytävällä oma  messuosastonsa on mm. poliisilla, puolustusvoimilla, etsivällä nuorisotyöllä ja Vaasan Sportilla  sekä aluehallintovirastolla itsellään. AVI:n asiantuntijoita on mukana kertomassa mm. työsuojelusta nuoren työntekijän oikeusturvasta, ennaltaehkäisevästä päihdetyöstä, sovittelusta ja lastensuojelusta. 

Kynnys matalammaksi

Avin osastolla uutena tänä vuonna on mukana Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, joka jakaa tietoa avin ja sairaanhoitopiirin kehittämästä uudesta Välittämisen koodista. Koodia kehittämässä on mukana vaasalainen UpCode. Välittämisen koodilla eri viranomaisilla, vapaa-ajan  toimijoilla tai nuorella itsellään on mahdollisuus ilmaista huolensa nuoren kohdalle tulleista ongelmista matalalla kynnyksellä. Tavoite on auttaa mahdollisimman varhain uuden toimintamallin mukaisesti.

Get a a Life!- ohjelmaosuudessa  on tänä vuonna  erityisesti nostettu nuorten ääni esiin omalla kansalaisraadilla teemana Mitä mä teen !,   jonka julkilausuma tulevaisuuden haasteista esitetään messuilla asiantuntijapaneelille. Raati on lavalla 20.11. 2014 kello 10.00  ja 14.00. Opettajille järjestetään myös oma seminaari, jonka teemana on Kaksikielisyys ja tieto- ja viestintätekniikka työelämässä? Pysyykö koulumaailma mukana kehityksessä on päivän kysymys.

Messuille on vapaa pääsy. Messut ovat avoinna 19.11., klo 18-21 ja 20.11., klo 8.30-15.30.

Lisätietoja : kehitys- ja strategiapäällikkö Marja- Riitta Vest p. 0295 018 507

Nuorisoraati: tutkijatohtori Harri Raisio, Vaasan yliopisto

Linkki julkilausumaan

Lue lisää messulehdestä

Sininen kirja


Päivitetty

Oikopolut