Tiedotteet 2014

Tälle sivulle on koottu vuonna 2014 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2014

Asbestin purkutyön työturvallisuuspuutteista sakkoja

Etelä-Suomi, työsuojelun vastuualue

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Pirkanmaan Purku- ja Timanttityö Oy:n  omistajat ja työnjohtajat 20 päiväsakon sakkorangaistuksiin työturvallisuusrikoksesta. Tapauksessa oli tehty asbestin purkutyötä Ruukki Hämeenlinnan sosiaalitilojen saneerauksessa. Työnantaja oli laiminlyönyt muun muassa työntekijöiden asbestialtistuksen seurannan ja terveystarkastukset, koneiden toimintakunnon mittaukset ja asbestijätteen asianmukaisen pakkaamisen. Puutteet tulivat ilmi työsuojelutarkastuksessa. Käräjäoikeus julisti tuomion 6.11.2014.

Käräjäoikeus totesi, että työnantajan edustajien myöntämisellä ja työsuojelutarkastajan kertomuksella näytettiin toteen, että yhtiön työnantajan edustajat olivat laiminlyöneet asbestin purkutyötä koskevia säännöksiä syytteessä kuvatulla tavalla. 

"Asbestin purkutyötä tehtäessä on säännöksissä asetettu erityisiä velvollisuuksia työnantajalle varmistaa työntekijöiden soveltuvuus erityistä vaaraa aiheuttavan asbestityön tekemiseen sekä seurata työntekijöiden asbestialtistumista. Säännöksien suojan kohteena on työntekijöiden terveys ja työnantajan tulee niitä asbestityötä tehdessään noudattaa", toteaa työsuojelun lakimies Tanja Välke Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomio 6.11.2014 (R 14/1053)

Lisätietoja:
Lakimies Tanja Välke, puh. 029 501 6388, etunimi.sukunimi@avi.fi
Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue valvoo, että työnantajat noudattavat työelämän lainsäädäntöä ja että työ on mahdollisimman tervettä ja turvallista. Alueella työskentelee 1,1 miljoonaa henkilöä ja valvottavia työpaikkoja on 120 000. Vastuualueella on 200 työntekijää.

www.tyosuojelu.fi    


Päivitetty

Oikopolut