Tiedotteet 2020

Tälle sivulle on koottu vuonna 2020 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto vetoaa valtakunnallisiin toimijoihin turvallisesta asioinnista kaupoissa (Pohjois-Suomi)

Tänään 20.5.2020 korona-ajan 4. kokoukseensa kokoontunut Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto vetoaa valtakunnallisiin toimijoihin ja viranomaisiin etsimään keinoja, joilla asiakkaiden huomio saadaan pysymään turvallisessa asioinnissa kaupoissa, ravintoloissa ja palveluissa. Varovaisuus on edelleenkin valttia!

Tiukkojen rajoitustoimien höllentyessä on edelleen tärkeää, että kuluttajat kokevat kaupassa käynnin turvalliseksi ja ettei tartuntoja leviä välttämättömässä asioinnissa.

Palveluiden pitää myös pysyä turvallisella tasolla.

Suomen hybridistrategian onnistumisen ydin on, että vastuuta pandemian pysäyttämisestä ja toimenpiteiden toteuttamisesta siirtyy entistä enemmän alueelliselle ja paikalliselle tasolle. Jokaisen tartuntaketjun jäljittäminen mahdollisimman nopeasti voi toimia vain, jos jäljitystoiminnan resurssit ovat riittävät jokaisessa kunnassa.

"Meidän on opittava elämään viruksen läsnäolon kanssa. Emme elä vielä pitkään aikaan viruksen jälkeistä aikaa," totesi ylijohtaja Terttu Savolainen.

Varovaisuus on edelleenkin valttia.

Huoltovarmuuskeskuksen asiantuntija Ville Anttilan mukaan korona-aika on tuonut muutoksia kuluttajakäyttäytymiseen, kun entistä enemmän ruokaa tehdään kotona ja raaka-aineita hankitaan verkkokaupasta ja noutopalveluista. Tiettyjä tuotteita ostetaan enemmän ja kysynnän muutos näkyy kauppojen tarjonnassa.

Verkosto korostaa, että jokaisen oma vastuullinen toiminta turvaa muita asiakkaita ja henkilökuntaa mahdollisten alueellisten koronaepidemian tartuntapesäkkeiden synnyltä ja leviämiseltä. Palvelutilanteissa ja asiakkaiden kesken on syytä säilyttää reilut turvaetäisyydet.

Seuraavan kerran Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto kokoontuu 5.6.2020.

 

Lue vastauksia yleisiin kysymyksiin koronasta aluehallintoviraston verkkosivuilta: UKK - Koronavirus COVID-19

 

Lisätietoja:

Ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, terttu.savolainen@avi.fi

 


Päivitetty