Tiedotteet 2020

Tälle sivulle on koottu vuonna 2020 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Lapin alueellinen maanpuolustuskurssi esittelee turvallisuustilannetta ja varautumista häiriötilanteisiin

Lappi

Lapin aluehallintovirasto ja Jääkäriprikaati järjestävät Lapin alueellisen maanpuolustuskurssin nro 54 viranomaisten, elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen avainhenkilöille Levillä 27.-31.1.2020.

Maanantaina 27.1.2020 alkavalla kurssilla on 57 osallistujaa. Kurssin johtajina toimivat Lapin aluehallintoviraston ylijohtaja Kaisa Ainasoja ja Jääkäriprikaatin apulaiskomentaja, eversti Jari Osmonen.

Maanpuolustuskurssi kestää viisi päivää. Kurssilla käsitellään ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa sekä eri toimialojen varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Ulko- ja turvallisuuspolitiikka muutoksessa -kurssiesitelmän pitää ulkoasiainneuvos Jaakko Lehtovirta ulkoministeriöstä

Luentojen ja kurssitöiden lisäksi kurssilaisten ohjelmaan kuuluu mm. tutustumiskäynti Jääkäriprikaatiin.

Mikä on alueellinen maanpuolustuskurssi?

Alueellisia maanpuolustuskursseja on järjestetty 1960-luvun alusta lähtien. Kursseilla annetaan yleiskuva Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaisturvallisuuden eri alojen valmiudesta. Kursseilla käsitellään alue- ja paikallistason varautumista yhteiskunnan häiriötilanteisiin, suuronnettomuuksiin sekä sotilaallisiin uhkatilanteisiin. Erityisesti esillä ovat sisäinen turvallisuus, väestön toimintakyky ja palvelut, henkinen kriisinkestävyys, puolustuskyky sekä talouden, infrastruktuurin ja huoltovarmuuden toimivuus.

Alueelliset maanpuolustuskurssit edistävät alueen viranomaisten ja muiden tahojen yhteistoimintaa. Maanpuolustuskursseille kutsutaan johtavissa asemissa olevia sekä varautumisen ja yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeisissä tehtävissä työskenteleviä henkilöitä.

Lisätietoja:
johtaja Jari Aalto, p. 0295 017 356
etunimi.sukunimi@avi.fi
Lapin AVI   


Päivitetty