Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Väestönsuojelu on yhteistyötä - POKA2019-valmiusharjoitus 6.-7.11.2019

Itä-Suomi

POKA2019-valmiusharjoituksen teemana on väestönsuojelu. Aihe ei ole ollut valmiusharjoituksen pääteemana vuosiin, joten kertaus on tarpeen väestönsuojelun nykytilan, toimijoiden velvoitteiden ja yhteistyön terävöittämiseksi. Harjoituksen teema liittyy myös Geneven sopimukseen, joka täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Sopimuksessa on kansainvälisesti sovittu siitä, miten siviiliväestöä suojellaan poikkeusoloissa. 

Väestönsuojelu on yhteistyötä, joka vaatii laaja-alaista koordinointia ja yhteensovittamista. Järjestettävällä valmiusharjoituksella parannetaan alueen toimijoiden väestönsuojeluun liittyviä valmiuksia: perehdytään väestönsuojeluun kokonaisuutena, toimijoiden rooleihin ja tarvittaviin yhteistoimintajärjestelyihin. Tavoitteena on tunnistaa väestönsuojeluun ja varautumiseen liittyvät kehittämiskohteet sekä testata olemassa olevia toimintamalleja. Valmiusharjoitus koostuu ennakkotehtävistä, asiantuntijaseminaarista, organisaatiokohtaisesta harjoituspäivästä ja palautepäivästä.

Harjoitukseen on kutsuttu kaikki Pohjois-Karjalan kunnat sekä muut alueen väestönsuojeluviranomaiset. Mukana on myös Suomen Punaisen Ristin toimijoita. Kaikkiaan POKA2019 seminaaripäivään osallistuu noin 120 henkilöä. Harjoituksen järjestävät Itä-Suomen aluehallintovirasto ja Pelastusopisto.

Seminaari: väestönsuojelu eri organisaatioiden toiminnassa

Osa harjoitusta on asiantuntijaseminaari, jossa kuullaan miten väestönsuojeluun on valmistauduttu eri organisaatioissa.  Siun Soten ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen edustajat kertovat väestönsuojeluvelvoitteistaan ja sen merkityksestä heidän toiminnassaan.  Alueellisen näkökulman lisäksi seminaarissa kuullaan sisäministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä opetusministeriön esitykset aiheesta.

Seminaari pidetään 6.11.2019 Tiedepuistossa Joensuussa, os. Länsikatu 15. Seminaari alkaa klo 8.30. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seminaariin.

Lisää tietoa varautumisesta ja valmiusharjoituksista löytyy aluehallintoviraston verkkosivulta www. avi.fi.


Lisätietoja:
johtaja, pelastustoimi ja varautuminen vastuualue, Taina Rautio, p. 0295 017 042
pelastusylitarkastaja Kullervo Lehikoinen, p. 0295 016 884

etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen AVI


Päivitetty