Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Saksan Baden-Württembergin osavaltion pääministeri Winfried Kretschmannin vierailu Oulussa 23.-25.9.2019

Pohjois-Suomi

Saksan Baden-Württembergin osavaltion pääministeri, ministeripresidentti Winfried Kretschmann vierailee Oulussa 23.-25.9.2019. Vierailuohjelma tapahtuu pääosin tiistaina 24.9.2019.

Pääministeri Kretschmannin mukana seuraa 68-henkinen delegaatio, jossa on edustettuna elinkeinoelämän, hallinnon, yliopistojen, korkeakoulujen ja median edustajia. Vierailuohjelman järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Oulun kaupunki.

Vierailu on jatkoa Pohjois-Suomen ja Baden-Württembergin alueiden toimijoiden pitkäaikaiselle ja monipuoliselle kanssakäymiselle. Tällä vierailulla keskeisiä yhteistyön aloja ovat digitalisaatio ja autoteollisuus sekä hyvinvointiteknologia. Pääministerin delegaatio vierailee Oulun yliopistolla, VTT:llä, Nokialla ja Bittiumilla. Näissä vierailukohteissa ryhmä tutustuu noin 20 oululaisen yrityksen toimintaan.

Osavaltion opetusministeriön kulttuuri-, nuoriso- ja urheilutoimialojen valtiosihteeri Volker Schebestalle on järjestetty rinnakkaisohjelmana tutustumisia eri kohteissa Suomen koulujärjestelmään. Osavaltion liikenneministeri Winfried Herman tapaa Oulun kaupungin ja Elyn liikennevastaavat tiistaina kaupungintalossa, jossa käsitellään mm. älykästä liikennettä kestävän kehityksen ja osaamisen näkökulmasta.

"Nyt otamme uuden merkittävän askeleen autoteollisuuden, koulutuksen ja liikenteen yhteistyön parissa. Isännöimme ensi kertaa todella suurta, monipuolista ja korkeatasoista vaikuttajajoukkoa," toteaa ylijohtaja Terttu Savolainen.

Oulun ja Baden-Württembergin vuorovaikutus avaa ovia myös yrityksille. Vierailunaikana solmitaan suhteita, joita hyödynnetään liiketoiminnassa. Erityisesti oululainen teknologiaosaaminen kiinnostaa vieraita. Esimerkiksi auto- ja hyvinvointiala digitalisoituvat vauhdilla.

"Oululaiset yritykset ovat maailman huippua ja tämä on suuri mahdollisuus lisätä vientiä," toteaa kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Kysyntä uusille teknologiaratkaisuille on suuri. Baden-Württembergin alueella autoteollisuuden koko on noin kolmannes Saksan autoteollisuudesta.

 

KUTSU MEDIALLE

Media on tervetullut uutisoimaan Saksan Baden-Württembergin osavaltion pääministerin Winfried Kretschmannin vierailua Oulussa 23.-25.9.2019.

Media kutsutaan kahteen tilaisuuteen, joihin edellytetään ilmoittautuminen etukäteen.

Vierailu Nokialla

AIKA: 24.9.2019 klo 14.00 -15.35. Medialla on mahdollisuus kysymyksiin vierailun lopussa noin klo 15.15-15.35.

PAIKKA: Nokia Kaapelitie 4 Oulu

Vierailun julkilausuman allekirjoitus Oulun kaupungin vastaanotolla

AIKA: 24.9.2019 klo 19.00 -22.00.

PAIKKA: Oulun kaupungintalon juhlasali, Kirkkokatu 2a, Oulu

Oulun kaupungin vastaanotolla allekirjoitetaan vierailun julkilausuma, jonka allekirjoitusta media pääsee kuvaamaan.

 

Terttu Savolainen                                                                                Päivi Laajala

Ylijohtaja                                                                                               Kaupunginjohtaja

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto                                              Oulun kaupunki

 

MEDIAN ILMOITTAUTUMINEN: alpo.merila@avi.fi ma 23.9.2019 klo 13 mennessä.

LISÄTIETOPYYNNÖT: alpo.merila@avi.fi 050 396 1466 ja karri.oikarinen@ouka.fi 040 568 7291


Päivitetty