Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Tiedotteet 2019

Pohjois-Suomen alueellinen romaniasiain neuvottelukunta mukana rasisminvastaisessa viikossa

Pohjois-Suomi

Pohjois-Suomen alueellinen romaniasiain neuvottelukunta osallistuu viikolla 12 eli 18.−22.3.2019 vietettävään valtakunnalliseen rasisminvastaiseen viikkoon Rovaniemellä ja Torniossa.

  • Viikon 12 ajan Rovaniemen kaupungintalon aulassa on esillä romanikulttuurinäyttely, joka esittelee romanikulttuurin historiaa ja tätä päivää muun muassa tapakulttuurin ja pukeutumisen näkökulmasta. Näyttely on rakennettu Pohjois-Suomen alueellisen romaniasiain neuvottelukunnan näyttelyaineistosta. Näyttelyn järjestävät yhteistyössä neuvottelukunta ja Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimi.
     
  • Tiistaina 19.3. Rovaniemellä nuorisotalo Mondella järjestetään Romanicafé-tilaisuus. Tilaisuuden järjestelyihin osallistuvat Rovaniemen kaupunki ja Lapin alueen romanit. Musiikki on tilaisuudessa tärkeässä roolissa. Osallistujilla on myös mahdollisuus kuulla romanikulttuurista ja tutustua romaneihin.
     
  • Torstaina 21.3. suunnittelija Henry Lindgren Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta juontaa #ELÄMÄNLAATU TORNIO -tapahtuman, joka on osa Tornion rasisminvastaisen viikon tapahtumia.

Romanikulttuurinäyttelyn mainos

Romanicafé-tilaisuuden mainos

Suomessa toimii neljä alueellista romaniasiain neuvottelukuntaa. Niiden tehtävänä on muun muassa lisätä romaniväestön osallistumismahdollisuuksia ja vähentää romaneihin kohdistuvaa syrjintää.

Lisätietoa romaniasioista AVIn sivuilla

Lisätietoa rasisminvastaisesta viikosta (eirasismille.fi)

 

Lisätietoja:

Suunnittelija Henry Lindgren, puh. 0295 017 564, etunimi.sukunimi@avi.fi, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto


Päivitetty