Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Miljoonat jakoon -tilaisuus kokosi tietoa valtionavustusten hakijoille

Aluehallintovirastojen valtakunnallisessa avustusinfossa jaettiin tietoa ja vinkkejä valtionavustusten hakijoille. Aluehallintovirastoilta voi hakea avustusta kirjastoille, nuorisotyöhön sekä liikunnan tukemiseen.

Miljoonat jakoon -infotilaisuus 24.10.2019 keräsi Kansallismuseoon ja livestriimin päähän osallistujia ympäri Suomen kuuntelemaan ajankohtaista asiaa aluehallintovirastojen avustuksista. Infotilaisuuden valtakunnallisessa osuudessa keskusteltiin avustusten merkityksestä ja hakuprosessista sekä esiteltiin avustusten hakijoille hyödyllisiä materiaaleja. 


Miljoonilla on vaikutusta

Tilaisuuden avasi Etelä-Suomen aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimen johtaja Sanna Puura. Puura kertoi, että aluehallintovirastot ovat myöntäneet vuoden 2019 aikana yli 56 miljoonaa valtionavustuksia muun muassa kirjastojen omatoimiaikojen, lasten ja nuorten harrastustoiminnan, etsivän nuorisotyön ja liikunnallisen elämäntavan tukemiseen. Pääosin veikkausvoittovaroista saatavia avustuksia jaetaan paikalliseen toimintaan ympäri Suomen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön edustajat, johtaja Henni Axelin, johtaja Tiina Kivisaari ja kulttuuriasiainneuvos Leena Aaltonen, pohtivat puheenvuorossaan muun muassa sitä, miten avustusten vaikuttavuutta voidaan mitata luotettavasti. Ministeriön rooliin kuuluu seurata ja kehittää avustustoimintaa hallitusohjelman pohjalta.

Kehittämispäällikkö Sari Korento Kuntaliitosta puolestaan valotti tilaisuudessa kirjanpidon perusasioita. Avustuksen saajan pitää seurata avustuksen käyttöä ja raportoida siitä, joten kirjanpidon osaaminen on tärkeää.


Tutustu avustusoppaaseen ja uuteen sivustoon

Ylitarkastaja Simo Luukkainen kertoi aluehallintovirastojen julkaisemasta hakuoppaasta. Opas sisältää kaiken olennaisen tiedon aluehallintovirastoista haettavien avustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta. Opas on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.

Suunnittelija Roope Tahvanainen esitteli uutta aviavustukset.fi-verkkosivustoa, joka kokoaa yhteen tietoa aluehallintovirastojen avustuksista. Sivustolla on käytännön tietoa avustuksista ja niiden hakemisesta, mutta myös visualisoitua tietoa avustusten käytöstä ja vaikuttavuudesta. Sivuston avustusvisualisointi-osiossa voi tällä hetkellä tarkastella vuonna 2018 haettuja avustuksia.

 

Useita avustushakuja on nyt käynnissä

Aluehallintovirastojen kirjasto-, nuoriso- ja liikuntatoimelta voi hakea useampaa eri avustustyyppiä loppuvuodesta 2019 ja alkuvuodesta 2020. Osa avustuksista on haettavissa aluehallintovirastoilta muina ajankohtina tai niissä on jatkuva hakuaika. Avustuksia voivat pääsääntöisesti hakea kunnat ja yhteisöt. Tarkemmat tiedot avustuksista, hakuohjeista ja yhteystiedoista löytyvät avi.fi-nettisivuilta ja aviavustukset.fi-sivustolta.

Tilaisuuden tallenteet ja esitysmateriaalit

Lue lisää verkkosivuilta:
Aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimi (avi.fi)
Aviavustukset.fi-verkkosivusto


Lisätietoa:
ylitarkastaja Mari Puhakka, p. 0295 016 560
kirjastotoimen ylitarkastaja Eeva Hiltunen, p. 0295 016 513
liikuntatoimen ylitarkastaja Pirjo Rimpiläinen, p. 0295 016 515
suunnittelija Roope Tahvanainen, p. 0295 016 399

Aluehallintovirasto
etunimi.sukunimi@avi.fi


Päivitetty