Tiedotteet 2019

Tälle sivulle on koottu vuonna 2019 julkaistut aluehallintoviraston (AVI) tiedotteet. Alueelliset tiedotteet löydät valitsemalla ylhäältä oikealta Valitse alue -kartasta haluamasi alueen.

Liikkuva koulu -palkinto 2019 Nokian kaupungille

Länsi- ja Sisä-Suomi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt vuoden 2019 alueellisen Liikkuva koulu -palkinnon Nokian kaupungille. Nokialla Liikkuva koulu -toimintaa on toteutettu laajalla ja aktiivisella paikallisella yhteistyöllä.

Vuosittain myönnettävän alueellisen Liikkuva koulu -palkinnon suuruus on 2500 euroa, ja se on tarkoitettu oppilaiden tai koko kouluyhteisön liikkumisen edistämiseen. Palkinto myönnetään veikkausvoittovaroista.

Nokian kaupungin kouluissa Liikkuva koulu -toiminta on käynnistynyt vuonna 2013, ja vuodesta 2016 eteenpäin kaikki kaupungin koulut ovat olleet toiminnassa mukana. Liikkuva koulu -toimintaa on Nokialla toteutettu nimellä Liik-Kiss, ja sitä on koordinoitu peruskoulujen ja kaupungin liikuntapalvelujen yhteistyöllä. Toiminta on vuosien varrella kasvanut ja kehittynyt paljon. Jokaiselle Nokian peruskoululle on nimetty Liik-Kiss-vastaava tai -tiimi. Kouluterveydenhuolto on myös tuonut oman panoksensa oppilaiden liikkumisen edistämiseen.

Koululiikuntaa on Nokialla tuettu paikallisten liikuntaseurojen, yhdistysten ja yritysten yhteistyöllä. Yhteistyö on auttanut järjestämään esimerkiksi liikuntapäiviä, turnauksina ja maksuttomia liikuntaryhmiä koululaisille. Myös Nokian kaupungin strategiaan kirjattu tavoite aktiivisesta ja hyvinvoivasta nokialaisesta on tukenut Liikkuva koulu -toiminnan toteuttamista.

Lisätietoja:

liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm, p. 0295 018 822
etunimi.sukunimi@avi.fi
Länsi- ja Sisä-Suomen AVI


Päivitetty